Matematik
Stokastisk Variabel
09. marts 2006 af
SirBille (Slettet)
Hej.
Jeg har følgende opgave, som jeg ikke forstår.
Et eksperiment består i at kaste 3 symmetrise e terninger en gang. Den stokastiske variabel X angiver det højeste antal øjne på de tre terninger. Bestem sandsynlighedsfordelingen for X og find middelværdien.
Fatter slet ikke hvad der menes. Er det tre 6 sidede terninger der kastes, og så skal jeg finde sandsynligheden for at slå 6-6-6?
Jeg har følgende opgave, som jeg ikke forstår.
Et eksperiment består i at kaste 3 symmetrise e terninger en gang. Den stokastiske variabel X angiver det højeste antal øjne på de tre terninger. Bestem sandsynlighedsfordelingen for X og find middelværdien.
Fatter slet ikke hvad der menes. Er det tre 6 sidede terninger der kastes, og så skal jeg finde sandsynligheden for at slå 6-6-6?
Svar #1
09. marts 2006 af SirBille (Slettet)
argh.. Jeg skal aflevere i dag. Come on.. Er det nogle der kan hjælpe, bare med hvad selve opgaven går ud på?
Svar #2
09. marts 2006 af Jean
Hint: Hvilke værdier kan din stokastiske variabel X antage?
Kald S1 antal øjne på terning 1 osv.
dvs. X = max(S1,S2,S3)
Bestem nu ssh. funktionen ved f.eks. at tælle gunstige udfald over mulige.
Kald S1 antal øjne på terning 1 osv.
dvs. X = max(S1,S2,S3)
Bestem nu ssh. funktionen ved f.eks. at tælle gunstige udfald over mulige.
Svar #3
09. marts 2006 af SirBille (Slettet)
nuhar jeg fået lidt hjælp, og fatter spørgsmålet :-)
Der menes af man kun kigger på den af terningerne der slå højest. Hvilken en værdi har den.
Man må så (klart) gå ud fra at det er en 6-sidet terning.
Så får man at P(U) = (U^3-(U-1)^3)/n
Men tak for svaret Jean, fattede bare stadig ikke noget :-)
Der menes af man kun kigger på den af terningerne der slå højest. Hvilken en værdi har den.
Man må så (klart) gå ud fra at det er en 6-sidet terning.
Så får man at P(U) = (U^3-(U-1)^3)/n
Men tak for svaret Jean, fattede bare stadig ikke noget :-)
Skriv et svar til: Stokastisk Variabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
