Matematik

bestemmelse af differentialligning

11. marts 2006 af GogO (Slettet)
Peranema Trichophorum er en encellet alge, som bevæger sig ved hjælp af
svingtråde. Til tidspunktet t = 0 (timer), hvor algen dannes ved celledeling,
er længden af en svingtråd 47 mu.
Med l(t) betegnes svingtrådens længde (målt i mu) til tidspunktet t (målt i
timer). Det oplyses, at væksthastigheden l'(t) for svingtråden er proportional
med 63 -l(t).
Laboratorieforsøg har vist, at proportionalitetskonstanten kan sættes til 0,087.

Opstil en differentialligning, som l(t) må opfylde???
hvilken en er dette?

Af hvilken form er denne differentialligning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Lad dog for pokker være med at oprette mere end én tråde med samme indhold!

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=186605

Svar #2
11. marts 2006 af GogO (Slettet)

der var så meget der var fejl i den forrige så jeg tænkte jeg hellere måtte skrive den ren

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Der er tale om en differentialligning af formen

y' = k*(a-y), hvor k og a er konstanter, mens y er løsningen til differentialligningen.

Svar #4
11. marts 2006 af GogO (Slettet)

okay tusind tak!
Kan du forklare dette? Jeg har meget svært ved disse tekst differentiallignings opgaver!

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Der står at væksthastigheden l'(t) er proportional med 63 - l(t). Proportionalitetskonstanten sættes til 0.087.

Således kan du opstille ligningen (differentialligningen)

l'(t) = 0.087*(63 - l(t)).

Skriv et svar til: bestemmelse af differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.