Matematik

Korrekt integreret?

12. marts 2006 af hund (Slettet)
Hey, ville baer høre om følgende er korrekt integreret:

2
S (x^4+7x)/x^2 dx =
1

2
S x^2 dx +
1

2
S 7x/x^2 dx =
1


11,67 + 7ln(2)


Skriv endelig, hvis det er lidt uoverskueligt.

Mvh,
HUnd

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2006 af allan_sim

#0.
Anden del giver ganske rigtigt 7*ln(2), men første del er ikke korrekt. Du skulle gerne nå frem til 7/3.

Svar #2
12. marts 2006 af hund (Slettet)

Super, takker for hjælpen. Jeg havde lavet en fortegnsfejl et sted.

Svar #3
12. marts 2006 af hund (Slettet)

Forresten, hvis du er en supermand til at integrere, så har jeg alvorlige problemer med følgende bestemte integrale:


pi/6
S cosx*sinx / (2+(sinx)^2) dx
0

ved virkelig ikke hva jeg skal stille op med den, jeg skal vel lave en eller anden form for funky substitution. eller ?

Svar #4
12. marts 2006 af hund (Slettet)

Det er korrekt, hvis jeg sætter t = 2+(sin(x)^2), så dt = 2cosxsinx dx <=>
½dt = cosxsinx dx

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#4:

Det vil sige at du har fundet korrekt svar til opgaven i #3?

Svar #6
12. marts 2006 af hund (Slettet)

Altså mit svar er:

0,0256

Men det synes jeg nu er et lidt mærkeligt tal.. (specielt fordi jeg skal angive det eksakte.. så nej, har ike fundet korrekt svar)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Har du husket at ændre grænserne?

Skriv et svar til: Korrekt integreret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.