Matematik

brøker ..

14. marts 2006 af siimba (Slettet)
Hej ..
Jeg sidder med følgende brøker, og er ligesom gået lidt i stå ..
Jeg skal udregne tallene og angive resultatet i en brøk der er forkortet så meget som muligt. Samt overveje om udregningerne gælder for alle x;

a) x/3*(1/5+3/x)

b) (2/5+4/x):2/x

c) (5/3x-1/4x)*x/17

d) 2/x*(x/4+3/8)

e) (5/7-1/x):3/7x

f) (1/(x-2)-1/x):3/x-2


nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2006 af 2835 (Slettet)

kom med dine egne forsøg.

Der er vel ingen som bare gider at regne det hele:

A:
x/3*(1/5+3/x) = x/15 + (3x)/(3x) =
x/15 + 1 = (x + 15)/15

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk


Svar #2
14. marts 2006 af siimba (Slettet)

problemet er at jeg ikke ved hvordan de skla løses ..

øh, forstår heller ikke rigtig hvad det er du har gjort i din udregning ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2006 af 2835 (Slettet)

Du har jo ikke sat noget lighedstegn så forstår ikke hvad du skal

Svar #4
14. marts 2006 af siimba (Slettet)

nej, det er også det jeg ikke forstår ..

I opgave formuleringen står bare:
uderegn nedenstående tal, og angiv resultaterne som brøker der er forkortet mest muligt.
Husk at overveje om udregningerne gælder for alle x.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2006 af 2835 (Slettet)

du skal huske at du ikke må gange eller dividere med x = 0

Svar #6
14. marts 2006 af siimba (Slettet)

øh, okay ..
Men jeg ser ikke hvad det er jeg skal gøre for at finde en løsning (?)

Svar #7
14. marts 2006 af siimba (Slettet)

øhm, ikke sikker på det her er rigtigt men kan ikke komme på andre måder:

x/3*(1/5+3/x) = x/3*((1*1/5*x)+(3*5/x*5)) = x/3*(15x/25x) = 15x^2/75x


?????

Skriv et svar til: brøker ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.