Matematik

gennemsnits rente ..Haster!!

15. marts 2006 af hilo (Slettet)
hej

jeg skal aflever min aflevering om et par timer så håber jeg hurtigt kan får noget hjælp...

Opgaven lyder at den årlig rente på en konto er på 3% de første 4 år. Gennemsnits renten er 4% for en 6 års periode.

jeg prøvede at bruge formlen til rente gennemsnit men uden held....
Da jeg prøvede med funktionene solve på Ti-89.

Solve(4=(((1+0,03)(1+0,03)(1+0,03)(1+0,03)(1+x)(1+x))^(1/6)-1,x)

som giver : -118,824 eller x=116,824


... /Hilo

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2006 af allan_sim

#0.
4% = 0,04

I formlen ser det således ud:

1,03^4*(1+x)^2 = 1,04^6

Løs denne med hensyn til x.

Svar #2
15. marts 2006 af hilo (Slettet)

hmm tak for hjælpen

Skriv et svar til: gennemsnits rente ..Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.