Matematik
Løsning af differentialligning
20. marts 2006 af
StickOutYaWrist (Slettet)
Uha, jeg hader differentialligninger!
dy/dx = y/ln(y)*(x+2) hvor y>1
Jeg tænkte den skulle løses med separationsmetoden, og så senere når man har opstillet følgende integrale
S(ln(y)/y)dy = S(x+2)dk
bliver man så ikke nødt til at bruge substitution i den med y? Jeg har forsøgt, men kan ikke rigtig få den til at lykkes.
Er det waaay off?
dy/dx = y/ln(y)*(x+2) hvor y>1
Jeg tænkte den skulle løses med separationsmetoden, og så senere når man har opstillet følgende integrale
S(ln(y)/y)dy = S(x+2)dk
bliver man så ikke nødt til at bruge substitution i den med y? Jeg har forsøgt, men kan ikke rigtig få den til at lykkes.
Er det waaay off?
Svar #1
20. marts 2006 af allan_sim
#0.
Nej, det ser fornuftigt ud.
Brug substitution med t=ln(y) på venstresiden.
Nej, det ser fornuftigt ud.
Brug substitution med t=ln(y) på venstresiden.
Svar #2
20. marts 2006 af StickOutYaWrist (Slettet)
Okay .. var også det jeg kom frem til. Så:
S(ln(y)/y)dy = S(x + 2)dx <=>
S(t)dt = osv ..
fordi t = ln(y) og dt = 1/y
Ikke?
S(ln(y)/y)dy = S(x + 2)dx <=>
S(t)dt = osv ..
fordi t = ln(y) og dt = 1/y
Ikke?
Skriv et svar til: Løsning af differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
