Matematik

Ligning !

20. marts 2006 af Jelly (Slettet)
Hej matematikere, jeg har brug for hjælp. Håber I kan hjælpe :)

Hvis man skal løse

(1/3)^x = 27

kan man så ikke gør det på en smartere måde så man direkte får -3, end jeg har gjort?

Jeg har gjort således

x*log(1/3)=log(27)
x=log(27) / log(1/3)

Håber nogen kan hjælpe.

På forhånd tak:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2006 af Jones Jr. (Slettet)

Hej

Nææ, det er vist måden at gøre det på. Du kan selvfølgelig også tage ln til 1/3 og ln til 27, men det er jo det samme :-)

Svar #2
20. marts 2006 af Jelly (Slettet)

ja netop:-)

Mange tak for respons :-)

Svar #3
20. marts 2006 af Jelly (Slettet)

Men hvordan skal jeg angive resultatet
x = -3 el.
x=log(27) / log(1/3)

Der skal lige siges at opgaven er uden hjælpemiddel.

Nogen der kan hjælpe mig...

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2006 af FredeW (Slettet)

log(27)/log(1/3) = log(27)/(log(1)-log(3)) = -log(27)/log(3) = -log(3^3)/log(3) = -3log(3)/log(3) = -3

Så det kan omskrives uden hjælpemidler ;-)

Svar #5
20. marts 2006 af Jelly (Slettet)

kan ikke forstå denne trin

log(27)/(log(1)-log(3)) = -log(27)/log(3)

hvordan får du minus fortegn foran log 27....altså -log(27)/log(3)

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2006 af FredeW (Slettet)

log(1)=0 såmænd :-)

Svar #7
20. marts 2006 af Jelly (Slettet)

ja okay :D

takker!


Skriv et svar til: Ligning !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.