Matematik

Brug for hjælp :-( sandynlighedsregning

23. marts 2006 af mariaklara (Slettet)
En forfalsket terning er forsynet med øjentallene 1,2,3,4,5,6
sandynsligheden er 1/4 for øjentallet 1
mens sandsynligheden er 1/6 for 2,3,4,5
Med denne terning udføres seks på hinanden følgende kast.

sandynligheden for at der forekommer:

1) netop to seksere

2) højst to seksere

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

SS for en sekser er 1/12, hvilket er lidt logisk, da øjetallet 1 er på den anden side af øjetallet 6!

Håber det hjalp lidt...

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Først skal du lige beregne sandsynligheden for en sekser. Da det er det eneste udfald med ukendt sands. og alle sands. til sammen skal give een er det jo let nok.
Når det så er gjort så skulle resten være ligetil hvis du ellers har kendskab til BINOMIAL-FORDELINGEN.
Hvis ikke, så må du opskrive alle de mulige kombinationer af udfald af de 6 terningekast (f.eks. et træ-diagram (tror jeg det kaldes)) og så beregne sandsynligheden for de kombinationer af udfald der fører til at du får det nævnte antal 6-ere. men mon ikke du kender binomialfordelingen og hvordan man bestemmer sands. i den !?

Svar #3
23. marts 2006 af mariaklara (Slettet)

jeg får det til 7/12 er det rigtigt ..
hvis ikke vil I ik forklare det..??

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2006 af ibibib (Slettet)

1/4 = 3/12
1/6 = 2/12, dem er der 4 af 4*2/12 = 8/12.
I alt 11/12.
Derfor er der 1/12 "tilbage" til sandsynligheden for at få en sekser i et kast.


Skriv et svar til: Brug for hjælp :-( sandynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.