Matematik
Ortagonale linjer og skæringspunkt
30. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
"Vis, at linjerne m og n er ortagonale, beregn derefter koordinaterne til linjernes skæringspunkt:"
m: x+2y-10=0 og n: 2x-y=10
Jeg sidder simpelthen fast i denne opgave, men jeg er kommet frem til at de er ortagonale, men det kniber med at finde skæringspunkterne:
m: x+2y-10=0 n: 2x-y=10
m: 2y=-x+10 n: 2x=y+10
m: y=-½x-5 n: 2x-10=y
Nogle som kan hjælpe mig med at finde skæringspunkterne får de to linjer?
mvh kasper.
m: x+2y-10=0 og n: 2x-y=10
Jeg sidder simpelthen fast i denne opgave, men jeg er kommet frem til at de er ortagonale, men det kniber med at finde skæringspunkterne:
m: x+2y-10=0 n: 2x-y=10
m: 2y=-x+10 n: 2x=y+10
m: y=-½x-5 n: 2x-10=y
Nogle som kan hjælpe mig med at finde skæringspunkterne får de to linjer?
mvh kasper.
Svar #1
30. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Det er to ligninger med to ubekendte... Bl.a. kan du bruge Cramers regel til at løse det, men da der kun er to variable kan du bare isolere y i m (som du jo har gjort) og indsætte det i ligningen for n og da isolere x. Da kan du finde y ved at indsætte det fundne x.
Skriv et svar til: Ortagonale linjer og skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
