Matematik

SSO -komplekse tal, argument

17. december 2003 af sara_864 (Slettet)
hej
jeg sidder og har skrveet 10 sider i min SSo og skal til at indsætte mine regneopgaver som stod i min problemformulering, MEN jeg måtte lave dem alle sammen om fordi jeg havde lavet fejl i formlen, og nu er jeg helt i tvivl om resten nu er rigtigt:

det er mest argumentet der irriterer mig, hvis en er sød lige at regne efter og fortælle mig om det er rigtigt eller dødforkert!

(1+i)z^3 = 1-2i
z^3= -0,5-1,5i

modulus: 2,2361/1,4142 = 1,5812
Argument(z): tan-1(-1,5/-0,5) = 71,5651 grader

løsningerne jeg har fået til ligningen er:
z(0)=1,0655+0,4711i
z(1)=-0,9407+0,6871i
z(2)=-0,1247-1,1584i

MVH Sara

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Dit argument er forkert, det er tan^-1(x/y) ikke tan^-1(y/x), som du har skrevet. Jævnfør med at x+yi er et komplekst tal på sum form.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Men det giver det samme...

Svar #3
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

altså nu er jeg jo sproglig, så er det ikke okay hvis jeg siger at jeg overhovede ikke forstod det du sagde!!!
du siger at det er forkert???:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Nej, det er rigtigt nok, har skrevet forkert i mine noter. Men det er rigtigt nok.

Svar #5
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

hvis jeg så bytter om på x og y sså får jeg argument til 18,41 grader. er det så det! og så er det bare at sætte det ind i formlen...????

Svar #6
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

okay vi skrev lige samtidig... jeg skal ikke lave det om???

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

>>
Nej, det er rigtigt nok, har skrevet forkert i mine noter. Men det er rigtigt nok.

!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Hvordan har du fundet modulus, det kan jeg ikke lige se, hvilken en af ligningerne er det...?

Svar #9
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

mit modulus er 1,5812 det er svært at skrive hele ligningen op herinde! Men jeg kan godt prøve hvis det kan hjælpe

Svar #10
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

kvadratroden af x^2 + y^2 divideret med
kvadratroden ad a^2 + b^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

>>
kvadratroden af x^2 + y^2 divideret med
kvadratroden ad a^2 + b^2

I min lærerbog står der sqrt(x^2+y^2)


Så hvorfor dividerer med kvadratroden ad a^2 + b^2?

Svar #12
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

jamen jeg ved det jo ikke...
kan det være fordi jeg tror jeg har fundet modulus for en kvotient...

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Jeg vil gerne lige vide hvilken en af ligningerne er det? dem begge?

Svar #14
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

ja det tror jeg...

Svar #15
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

kan du ikke prøve at regne det ud, så kan det være vi kan finde noget det ligner... som sagt er jeg lidt i tvivl nu... MEGET i tvilv faktisk...

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Jeg kan jo ikke hjælpe hvis ikke du ved det, kom med ligningen som du ville løse den...

Svar #17
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

(1+i)z^3 = 1-2i
z^3 = -0,5-1,5i

var det den du mente?

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

>>
(1+i)z^3 = 1-2i
z^3 = -0,5-1,5i

var det den du mente?

For mig at se er det to seperate ligninger, mener du:

(1+i)z^3 = 1-2i = z^3 = -0,5-1,5i
eller
(1+i)z^3 = 1-2i <=> z^3 = -0,5-1,5i ??

Svar #19
17. december 2003 af sara_864 (Slettet)

altså den første er den der står på min problemformulering, og den anden, der har jeg bare flyttet rundt på den så jeg forstår det der står. så pilen er vel gensidig..

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Ok, så er jeg med, men forstår ikke din formel til at regne modulus ud med, er det ikke nemmere at bruge sqrt(x^2+y^2)
, det giver 1.58113... men din metode virker lidt voldsom...

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.