Matematik

Mat uden hjælpemidler

27. marts 2006 af Merit-HB (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0582.pdf

forbereder mig på terminsprøven ved at gå de forskellige opgave typer igennem. Har regnet opg. 1 ud og ville høre om det er rigtigt svaret er, 12x+36.

Desuden har jeg kommet på en lille regel til mig selv til reduktionsopgaver, at hvis opgaven indeholder mange parenteser er det fordi man skal regne dem ud og så derfra kan reducere, og hvis der næsten ingen parenteser er så er det fordi man skal sætte tallene i parenteser for at kunne reducere, er det en god regel ?

Til sidst http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf

opg 1. derinde som også er en reduktions kan jeg ikke finde ud af .

jeg prøvede at regne det ud men lavede fejl nogle steder.

er det rigtigt at opg. 1 også kan skrives

(1/a^2)*(b^2-1)/(b+1)*a , som også kan skrives

b^2/a^2-1/a^2 / ab+a

håber der er nogle der kan give en hjælpende hånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2006 af ibibib (Slettet)

1) Svaret bliver 36.
Husk det dobbelte produkt i den sidste parentes.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2006 af ibibib (Slettet)

2) Der mangler flere parenteser i sidste linje. Men der er ikke vejen frem...

a'erne kan reduceres til
((a^(-1))^-2) / a = a^(-3)

b'erne kan reduceres til, vha. en kvadratsætning
(b^2-1)/(b+1) = (b+1)*(b-1)/(b+1) = b-1.


Svaret er derfor
a^(-3)*(b-1)


Svar #3
27. marts 2006 af Merit-HB (Slettet)

tusind tak for hjælpen ibibib. Og ja selvfølgelig va det det dobbelteprodukt i sidste parentes jeg havde glemt :D.

Jeg er gået videre i opgaverne og har kigget på
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0582.pdf ,
opg c)

jeg har sat ligningen ind på cirklens ligning og har fået (x-2)^2+(y+3)^2 = 16

Så spørger de derefter undersøg om punktet p(1,-7) ligger på cirklen. Det gjorde jeg ved at sætte x=1 , og y=-7 ind i ligningen de giver os i starten ;
x^2-4x+y^2+6y=3

jeg får det ikke til at passe da mit svar med punktets værdier bliver 4. Er det rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det er rigtigt nok (at punktet ikke ligger på cirklen).

Svar #5
27. marts 2006 af Merit-HB (Slettet)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0582.pdf
opgave d) herinde
skal jeg bruge formlen til at finde en potensfunktions stigningstal. Den indeholder X_2-X_1 (er det sådan man skal skrive det ?)

men her har jeg et grundlæggende spørgsmål hvordan ved jeg hvilket af x,y sættene er x_1,y_1 og hvilket er x_2,y_2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Du vælger selv.

Svar #7
27. marts 2006 af Merit-HB (Slettet)

Lækkert en af de få gange hvor jeg ikke kan lave rav i den :D, takker ibibib og waterhouse for at have hjulpet mig med matematikken, og jeg arbejder videre

Skriv et svar til: Mat uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.