Matematik

Bestem sin(v)

27. marts 2006 af mælk (Slettet)
Hejsan!
Sidder med en irriterende opgave
1.111 i eksamensopgaver i matematik!

"vinklen v er fastlagt ved figuren

http://www.freewebs.com/hjaelptilmatematik/cirkel.JPG


Bestem sin(v) "


Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2006 af allan_sim

#0.
Udnyt at

sin(v)^2 + cos(v)^2 = 1

Svar #2
27. marts 2006 af mælk (Slettet)

Jamen det er uden hjælpemidler? Forstår det ikke lige helt så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2006 af allan_sim

#2.
Man aflæser i en enhedscirkel cos(v) på førsteaksen. Du ved altså, at cos(v)=4/5.

Sætter du det ind i ovenstående udtryk, får du, at

sin(v)^2 + (4/5)^2 = 1

Regn på denne.

Svar #4
27. marts 2006 af mælk (Slettet)

Okay...tak ;D!


Svar #5
27. marts 2006 af mælk (Slettet)

Jeg tænkte lige over det..Har aldrig hørt om den regel?
Er du sikker på at det er sådan man gør? :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Det er det! Reglen følger også trivielt ved burg af Pythagoras' sætning samt definitionen af sinus og cosinus.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Rettelse:

``burg'' --> ``brug''.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2006 af Mester_Bean (Slettet)

det er da idiot-formlen.. for enhver, der ikke kan den, er en idiot :P .. eller noget .. hehe

Svar #9
27. marts 2006 af mælk (Slettet)

Mærkeligt at dette ikke står i min bog så?

Skriv et svar til: Bestem sin(v)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.