Matematik

Plan

28. marts 2006 af somom (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med en opgave, jeg kan slet ikke se hvad man skal gøre.

Vektor AB=(3 9) , Vektor AD=(4 2) og D(8,5)

#1 Bestem arealet af parallelogrammet.
#2 Bestem gradtallet for hver af vinklerne i paralleogrammet.
#3 På diagonalen AC ligger et punkt E, således at | AE | = 3/5 * | AC |

#4 Bestem koordinatsættet til E

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

1) Arealet er den numeriske værdi af krydsproduktet.

2) den numeriske værdi af krydsproduktet = produktet af vektorernes længde ganget med sinus til vinklen mellem vektorerne.

3+4)Find først AC og derefter 3/5*AC

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Det var forkert!
Det er jo i planen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

A's koordinatsæt er (8-4, 5-2) = (4,3)

1) Arealet = det(AB,AD)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

2) det(AB,AD) = !AB!*!AD!*sinv

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

3+4
Benyt
AB = DC
til at bestemme C's koordanatsæt.

Svar #6
28. marts 2006 af somom (Slettet)

I 1) hvad skal jeg bruge A koor. til ? og du skriver det (AB, AD) hvilke tal skal jeg der bruge ? og 3) + 4) er jeg lidt forvirret. Jeg ikke hvad du mener der er rigtige ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

AB = (3,9) og AD = (4,2)

det(AB, AD) = 3*2-9*4 = -30

Derfor er arealet 30

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

3+4)
C's koordinat sæt er (3,9) + (8,5) = (11,14)

Nu kan du bestemme vektor AC's koordinatsæt.
Derefter 3/5 af vektor AC.

Svar #9
28. marts 2006 af somom (Slettet)

Jeg har lavet 1 og 2 men 3 og 4 kan jeg ik helt finde ud af ? :(

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

AC = (11-4,14-3) = (7,11)

3/5AC = (21/5,33/5)

E = (4+21/5,3+33/5) = (8.2 , 9,6)

Svar #11
28. marts 2006 af somom (Slettet)

Jeg forstår ikke lige helt hvor du får tallene fra.

3/5AC = (21/5,33/5)

E = (4+21/5,3+33/5) = (8.2 , 9,6)



Brugbart svar (0)

Svar #12
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

3/5AC = (3/5*7,3/5*11) =(21/5,33/5)

E = A + 3/5AC = (4+21/5,3+33/5) = (8.2 , 9,6)

Svar #13
29. marts 2006 af somom (Slettet)

AC = (11-4,14-3) = (7,11) hvor kender jeg A fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Du kender vektor AD=(4 2) og D(8,5).

Så er A = (8-4, 5-2) = (4,3).

Skriv et svar til: Plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.