Matematik
eksponentiel voksende funktion
29. marts 2006 af
white_angel (Slettet)
Nedenstående tabel viser det samlede antal containere ,der er håndteret (dvs. lastet ,losset eller flyttet ) i havne over hele verden i perioden 1995-2000.
år 1995 1996 1997 1998 1999 2000 ____________________________________
antal 145 157 175 189 209 235
hånd-
terede
contai-
ner
i mio.
1) Bestem regneforskriften
Jeg har fået regneforskriften
til y= 71,55*2,1944^x
2)Hvor mange containere forventes håndteret i år 2005?
3)I hvilket år forventes antallet af håndterede containere at komme over 450 mio?
Please hjælp mig
år 1995 1996 1997 1998 1999 2000 ____________________________________
antal 145 157 175 189 209 235
hånd-
terede
contai-
ner
i mio.
1) Bestem regneforskriften
Jeg har fået regneforskriften
til y= 71,55*2,1944^x
2)Hvor mange containere forventes håndteret i år 2005?
3)I hvilket år forventes antallet af håndterede containere at komme over 450 mio?
Please hjælp mig
Svar #1
29. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Sæt 1995=0 osv.
Derefter skal du lave eksponentiel regression (eller evt. sætte punkterne ind i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem).
Forskriften bliver
f(x)=143,6897*1,1004^x
Derefter skal du lave eksponentiel regression (eller evt. sætte punkterne ind i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem).
Forskriften bliver
f(x)=143,6897*1,1004^x
Svar #3
29. marts 2006 af ibibib (Slettet)
3) Løs ligningen f(x)=450.
x=11,9, dvs 11,9 år efter 1995.
x=11,9, dvs 11,9 år efter 1995.
Skriv et svar til: eksponentiel voksende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
