Matematik
Stamfunktion gennem punkt.
31. marts 2006 af
makemyday (Slettet)
Har jeg forstået denne opg. rigtigt ? :)
f er bestemt ved : f(x) = 2x-1
bestem den stamfunktion til f, hvis graf går
gennem P(3,1).
Først bestemmer jeg F(x): -> x^2-x+k
indsætter punktet..
1 = 3^2-3+k <=>
-5 = k
indsætter i F(x)
F(x) = x^2-x-5
Er dette det korrekte svar ?
På forhånd tak.
f er bestemt ved : f(x) = 2x-1
bestem den stamfunktion til f, hvis graf går
gennem P(3,1).
Først bestemmer jeg F(x): -> x^2-x+k
indsætter punktet..
1 = 3^2-3+k <=>
-5 = k
indsætter i F(x)
F(x) = x^2-x-5
Er dette det korrekte svar ?
På forhånd tak.
Svar #1
31. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Ja; det kan du også tjekke ved at vise, at F(3) = 1.
Det hedder ikke en stamfunktion gennem et punkt. Den kurve, der går gennem P, kaldes en integralkurve. ;-)
Det hedder ikke en stamfunktion gennem et punkt. Den kurve, der går gennem P, kaldes en integralkurve. ;-)
Svar #2
31. marts 2006 af makemyday (Slettet)
OKay, så var jeg ikke helt på et sidespor :) Mange tak for det hurtige svar. Så må jeg lige rette ordvalget ;)
Skriv et svar til: Stamfunktion gennem punkt.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
