Fysik
Kinetisk energy
02. april 2006 af
Søren_B (Slettet)
Se link: http://peecee.dk/?id=34146
Der er tale om b) - kan jeg så antage, at A = F_brems * delta s, og at dette arbejde svarer til alfa-partiklens afsatte kinetiske energi i cellen?
Der er tale om b) - kan jeg så antage, at A = F_brems * delta s, og at dette arbejde svarer til alfa-partiklens afsatte kinetiske energi i cellen?
Svar #2
02. april 2006 af Riemann
Det er rigtigt, at
A = F_brems * delta s
idet der er tale om en konstant kraft.
Og det er også rigtigt, at dette arbejde tilsvarer den kinetiske energi.
A = F_brems * delta s
idet der er tale om en konstant kraft.
Og det er også rigtigt, at dette arbejde tilsvarer den kinetiske energi.
Svar #3
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)
Mht. spørgsmål c), der er den kinetiske energi af alfa-partiklen da blot lig arbejdet endnu engang, idet det antages, at E_kin og impuls er lig nul for neutronen og 10-B kernen?
Svar #4
02. april 2006 af Riemann
Du ved, at der er impuls- og energi-bevarelse.
Af impulsbevarelsen fås:
0=m(alpha)*v(alpha,efter)+m(Li)*v(Li,efter)
For at energien kan være bevaret, må der gælde, at Q-værdien er lig ændringen i den kinetiske energi. Heraf fås:
Q = 0.5*m(alpha)*v(alpha,efter)^2 +0.5* m(LI)*v(Li,efter)^2
Så har du to ligninger med to ubekendte, og du kan derudfra bestemme farten af alpha-partiklen og derefter den kinetiske energi.
Af impulsbevarelsen fås:
0=m(alpha)*v(alpha,efter)+m(Li)*v(Li,efter)
For at energien kan være bevaret, må der gælde, at Q-værdien er lig ændringen i den kinetiske energi. Heraf fås:
Q = 0.5*m(alpha)*v(alpha,efter)^2 +0.5* m(LI)*v(Li,efter)^2
Så har du to ligninger med to ubekendte, og du kan derudfra bestemme farten af alpha-partiklen og derefter den kinetiske energi.
Skriv et svar til: Kinetisk energy
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
