Dansk

Dansk stil - plz

21. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej med jer alle. Jeg har skrevet en stil om en veninde som er savnet.
Jeg håber virkelig nogen vil læse den og vil rette de grammatiske fejl. Jeg er italianer og har vanskelige problemer lidt med sproget dansk. Det her betyder meget for mig, håber nogen virkelig vil hjælpe mig. Håber virkelig i vil hjælpe. jeg står næsten på knæ og spørge jer om i ville tjekke den. PÅ FORHÅND MANGE TUSINDE TAK!!!



Opgaven lyder således: Måske oplever du at der mangler nogen eller noget i dit liv og i din verden. Skriv om hvem eller hvad du savner. Vælg selv genre.

Her er den:

”Vi er ens,” lød vores motto. ”De er søster”, lød andres motto. Hun var virkelig en god veninde. Hende kunne man stole og regne med. Aldrig nogensinde blev der uvenskab mellem os to, men venskab kun. Vi blev enige om alt og alt gik under kontrol. Hvad der var mit var hendes og omvendt. I dag er vi ikke tit sammen mere, da hendes forældre er skilt og er flyttet væk.
Han hedder Nina, Nina Hamid. En familie fra det sydlige land Libanon. De er 3 børn, hvor den ene i dag går i min klasse. Hun hedder Nulle. Han er nu også meget flink, men ikke nok til at tage hendes søsters plads.
Nina og jeg havde det sjovt hver eneste dag. Vi gik meget op i sporten fodbold. Vi var meget gode og blev valgt af de store med det samme. Nina havde hurtigheden, og jeg havde teknikken. På den led spillede vi rigtig godt sammen. Der var nu ikke kun fodbold i vores venskab, men også : Fiske, styrketræne, i byen, spise sammen osv.
Der skulle være en skål med noget chili på bordet, noget ordentligt chili, for ellers var der ikke noget ved en sharwarma. Vi spiste tit maden sharwarma, for det var en af vores livretter.
Der skulle ikke kun spises, men også trænes. Styrketræning gik vi også til. Det var noget som Nina var helt vild god til. Jeg må virkelig indrømme, at hende Nina havde en god krop, da hun havde erfaring med Taekwondo. Så længe hun havde hurtigheden, vil jeg tro, at hun vil klare sig godt ind for sporten.
Jeg kan faktisk blive ved med at skrive om os to i en evighed, men det har jeg ikke valgt at gøre. I dag er vi jo ikke tit sammen mere, og derfor vil jeg ikke tænke så meget på de gamle dage. Ingen tvivl på, at vi har været de bedste venner i denne verden. Tankerne løb tit gennem hovedet, var det virkeligt et spil der var gennemført? Aldrig havde vi to forstillet os at det ville blive så langt fra hinanden. Men sådan skulle det åbenbart være, og det vil vi leve med. Vi skriver meget sammen på nettet fra et program der hedder ”msn”. Det er et slags chat forum, men kun med to bekendte personer. Så derfra har vi lidt stadig noget der, som symbolosere, at man ikke har glemt hinanden. Hende savner jeg virkelig. Hende havde jeg det godt med. En som man for evigt kunne regne med.
Hun var meget voksen i sig. Hun snakkede med mange store piger. Der var meget respekt for hende, da hendes far var en vigtig mand for alle arabere. Hendes far var en, som alle arabere gik op til, når der var sket noget dumt eller noget mærkeligt.
Jeg savner mange ting fra Ninas side. Ingen har opfyldt hendes plads hos mig, og regner heller ikke med nogen der kan, så længe jeg bor her. Hun er virkelig den person som Blågårdsplads mangler. En som er savnet af alle.
Når hun endelig er her i branchen, tænker vi slet ikke på sporten mere. Fodbold havde vi sagt farvel til, da vi havde noget andet at lave. Bare ud i byen og have det sjovt. Nu var vi blevet voksne og måtte næsten klare os selv. Når vi endelig tog penge op fra lommen, jaaa, så gik det løs på alt. Vi brugte mange penge. Vi skulle bare have det sjovt, penge betød ikke noget for os begge to.
Det var det jeg savnede ved ham. Bare gå løs på alt. Han er nu en som aldrig kan glemmes. Hverdag bliv min dør engang banket af hende. Og det havde jeg virkelig savnet. Når jeg sad midt i noget og døren bliv banket af ham, var jeg så ligeglad med hvad jeg var i gang med. Og sådan er jeg stadig, bare hun banker på, så er det bare med at glemme resten, for ens ven var kommet.
En rigtig ven er en, som ringer og spørge, hvordan man har det, når en er flyttet bort. Det havde jeg hørt i en skoleforedrag, af en rigtig sej mand ved navn Søren Lynge. Han sagde også at man kun havde venner mellem 2-3. At resten var bare kun kammerater. Og det var jo rigtigt hvad han sagde. 2-3 venner!
Nina er savnet af alle her i Nørrebro. Alle så hende som en bedste veninde. Men hun var sådan set ligeglad hvad de synes. At han kun havde mig og at det var nok, sagde han i hvert fald! Jeg har savnet alt ved ham, og det fortæller at han virkelig betød noget for mig.
Han havde den væn at han aldrig sagde ordet nej til mig. Aldrig. En ven, som ham, vil jeg tro ville være savnet af alle. En som hjælp en med alt, en som gjorde det hele tiden godt for alle. Han gjorde mere end en normal ven vil gøre. Han var nu virkelig sej.
Lydene kom fra hoveddøren. Ej, hvor er det bare irriterende, når man sidder midt i noget vigtigt. En som ventede på at jeg skulle åbne døren. Kun mig for jeg var alene hjemme. Så jeg listede ud til entreen og åbnede.


Svar #1
21. december 2003 af SP anonym (Slettet)

er der virkelig ingen?? I er de eneste der kan hjælpe mig ud af det her. Please venner.. vil i være søde og tjekke den.. håber nogen er igang.. GOD JUL OG GODT NYTÅR

Svar #2
21. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Her er den:

”Vi er ens,” lød vores motto. ”De er søstre”, lød andres motto. Hun var virkelig en god veninde. Hende kunne man stole på og regne med. Aldrig nogensinde blev der uvenskab mellem os to, men venskab kun. Vi blev enige om alt og alt gik under kontrol. Hvad der var mit var hendes og omvendt. I dag er vi ikke tit sammen mere, da hendes forældre er skilt og er flyttet væk.
Han hedder Nina, Nina Hamid. En familie fra det sydlige land Libanon. De har 3 børn, hvor den ene i dag går i min klasse. Hun hedder Nulle. Han er nu også meget flink, men ikke nok til at tage hendes søsters plads.
Nina og jeg havde det sjovt hver eneste dag. Vi gik meget op i sporten fodbold. Vi var meget gode og blev valgt af de store med det samme. Nina havde hurtigheden, og jeg havde teknikken. På den måde spillede vi rigtig godt sammen. Der var nu ikke kun fodbold i vores venskab, men også : Fiske, styrketræne,gå i byen, spise sammen osv.
Der skulle være en skål med noget chili på bordet, noget ordentligt chili, for ellers var der ikke noget ved en sharwarma. Vi spiste tit maden sharwarma, for det var en af vores livretter.
Den skulle ikke kun spises, men også trænes. Styrketræning gik vi også til. Det var noget som Nina var helt vild god til. Jeg må virkelig indrømme, at hende Nina havde en god krop, da hun havde erfaring med Taekwondo. Så længe hun havde hurtigheden, vil jeg tro, at hun vil klare sig godt ind for sporten.
Jeg kan faktisk blive ved med at skrive om os to i en evighed, men det har jeg ikke valgt at gøre. I dag er vi jo ikke tit sammen mere, og derfor vil jeg ikke tænke så meget på de gamle dage. Ingen tvivl på, at vi har været de bedste venner i denne verden. Tankerne løb tit gennem hovedet, var det virkeligt et spil der var gennemført? Aldrig havde vi to forstillet os, at det vi ville komme til at blive så lang væk fra hinanden. Men sådan skulle det åbenbart være, og det vil vi leve med. Vi skriver meget sammen på nettet fra et program der hedder ”msn”. Det er et slags chat forum, men kun med to bekendte personer. Så derfra har vi stadig noget, som symbolisere, at vi ikke har glemt hinanden. Hende savner jeg virkelig. Hende havde jeg det godt med. En som man for evigt kunne regne med.
Hun var blevet meget voksen.. Hun snakkede med mange store piger. Der var meget respekt for hende, da hendes far var en vigtig mand for alle arabere. Hendes far var en, som alle arabere gik op til, når der var sket noget dumt eller noget mærkeligt.
Jeg savner mange ting fra Ninas side. Ingen har opfyldt hendes plads hos mig, og regner heller ikke med nogen der kan, så længe jeg bor her. Hun er virkelig den person som Blågårdsplads mangler. En som er savnet af alle.
Når hun endelig er her i branchen, tænker vi slet ikke på sporten mere. Fodbold havde vi sagt farvel til, da vi havde noget andet at lave. Bare ud i byen og have det sjovt. Nu var vi blevet voksne og måtte lære at klare os selv. Når vi endelig tog penge op fra lommen, jaaa, så gik det løs på alt. Vi brugte mange penge. Vi skulle bare have det sjovt, penge betød ikke noget for os begge to.
Det var det jeg savnede ved ham. Bare gå løs på alt. Han er nu en som aldrig kan glemmes. Hverdag blev min dør engang banket af hende. Og det havde jeg virkelig savnet. Når jeg sad midt i noget og døren bliv banket af ham, var jeg så ligeglad med hvad jeg var i gang med. Og sådan er jeg stadig, bare hun banker på, så er det bare med at glemme resten, for ens ven var kommet.
En rigtig ven er en, som ringer og spørge, hvordan man har det, når man er flyttet bort. Det havde jeg hørt i en skoleforedrag, af en rigtig sej mand ved navn Søren Lynge. Han sagde også, at man kun 2-3 sande venner. Alt andet var bare kun kammerater. Og det var jo rigtigt hvad han sagde. 2-3 venner!
Nina er savnet af alle her i Nørrebro. Alle så hende som en bedste veninde. Men hun var sådan set ligeglad hvad de synes. At han kun havde mig og at det var nok, sagde han i hvert fald! Jeg har savnet alt ved ham, og det fortæller ,at han virkelig betød noget for mig.
Han havde den væn at han aldrig sagde ordet nej til mig. Aldrig. En ven, som ham, vil jeg tro ville være savnet af alle. En som hjalp en med alt, en som gjorde det hele tiden godt for alle og tænkte på andre. Han gjorde mere end en normal ven vil gøre. Han var nu virkelig sej.
Lydene kom fra hoveddøren. Ej, hvor er det bare irriterende, når man sidder midt i noget vigtigt. En som ventede på at jeg skulle åbne døren. Kun mig for jeg var alene hjemme. Så jeg listede ud til entreen og åbnede.

Svar #3
21. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Den er jo ikk rettet!!! ej plz, er der virkelig ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2003 af Rexen (Slettet)

Jeg gør lige et forsøg ... men jeg forstår ikke helt det her
"Han hedder Nina, Nina Hamid. En familie fra det sydlige land Libanon. De har 3 børn, hvor den ene i dag går i min klasse. Hun hedder Nulle. Han er nu også meget flink, men ikke nok til at tage hendes søsters plads. "

Er det venindens familie ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2003 af Rexen (Slettet)

Charlotte, jeg vil logge af nu .. men jeg vil gerne rette det for dig. Du kan evt oprette dig som bruger og så maile det til mig ? Så ser jeg på det lidt senere i aften ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

”Vi er ens,” lød vores motto. ”De er søster”, lød andres motto.
-Det med at bruge motto 2 gange lige her virker forkert, du kan selvfølgelig bruge det som effekt, men det lsidste med at det var andres motto klinger ikke rigtigt...

Hun var virkelig en god veninde. Hende kunne man stole og regne med.
-stole på og regne med

Aldrig nogensinde blev der uvenskab mellem os to, men venskab kun.
- ville nok sige imellem os, kun venskab

Vi blev enige om alt og alt gik under kontrol. Hvad der var mit var hendes og omvendt.
- vi var.... alt gik under kontrol? hvad vil du med sætningen? hvorfor er den der? prøv og forklar det så ka jeggi en ide til en omformulering.

I dag er vi ikke tit sammen mere, da hendes forældre er skilt og er flyttet væk.
- ikke så tit ...lyder bedre... hendes forældre er blevet skilt og hun er flyttet væk...

Han hedder Nina, Nina Hamid. En familie fra det sydlige land Libanon. De er 3 børn, hvor den ene i dag går i min klasse. Hun hedder Nulle. Han er nu også meget flink, men ikke nok til at tage hendes søsters plads.
- ok den her forstår jeg ikke.. han/hun? hvem snakker du om? nogle helt nye eller? hvem er den her nina?

Nina og jeg havde det sjovt hver eneste dag. Vi gik meget op i sporten fodbold.
- fint. ville dog nok ikke skrive sporten fodbold, med bare slet og ret slette "Sporten".

Der skulle være en skål med noget chili på bordet, noget ordentligt chili, for ellers var der ikke noget ved en sharwarma. Vi spiste tit maden sharwarma, for det var en af vores livretter.
man kommer lidt hovedkulds ind i maden. husk du sidder jo og fortæller om fodbold, det med at spise nævner du blot i en opremsning.. hvad med "Når vi spiste sammen skulle der..."

Styrketræning gik vi også til.
-hvad med Vi gik til...og så evt sige hver uge eller hvor tit det nu var.

Det var noget som Nina var helt vild god til. Jeg må virkelig indrømme, at hende Nina havde en god krop, da hun havde erfaring med Taekwondo. Så længe hun havde hurtigheden, vil jeg tro, at hun vil klare sig godt ind for sporten.
- hvad med at la vær med at pakke det ind og sige Det var noget Nina var virkelig god til. Jeg må indrømme at hun havde en god krop, hun havde også dyrket Teakwondo. det sidste... er der en grund til at du siger det eller er det bare fyld?

Jeg kan faktisk blive ved med at skrive om os to i en evighed, men det har jeg ikke valgt at gøre. I dag er vi jo ikke tit sammen mere, og derfor vil jeg ikke
- Jeg kunne blive ved medc at skrive om vores venskab..(med os to refererer du til dels til læseren). ikke så tit.

tænke så meget på de gamle dage. Ingen tvivl på, at vi har været de bedste venner i denne verden. Tankerne løb tit gennem hovedet, var det virkeligt et spil der var gennemført?
- billedet med spillet er godt men da du ikke bruger det nok virker det ikke så godt. tanken har tit løbet gennem mit hoved: "Var det det? havde jeg gennemført spillet, var det her The End?".... eller et eller andet på den måde.

Aldrig havde vi to forstillet os at det ville blive så langt fra hinanden.
- at vi ville ende så langt..

Men sådan skulle det åbenbart være, og det vil vi leve med. Vi skriver meget sammen på nettet fra et program der hedder ”msn”. Det er et slags chat forum, men kun med to bekendte personer. Så derfra har vi lidt stadig noget der, som symbolosere, at man ikke har glemt hinanden. Hende savner jeg virkelig. Hende havde jeg det godt med. En som man for evigt kunne regne med.
- din tilgang til msn virker lidt klinisk og forklarende, men er din lærer måske en der ingenting ved om computere? så er det måske ok...


Det er mine ideer til rettelser... Det er ikke altsammen fejl, meget er bare ideer til omformuleringer der lyder klodset ellers.... ret det eller la vær *S*...ved godt det ikke er hele stilen, men vil lige se om du reagerer for jeg skriver mer...

Svar #7
22. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Der er mange steder hvor du bytter om på kønnene: han og hun, ham og hende. Det er meget forvirrende, da man så ikke er sikker på hvem du taler om...

Skriv et svar til: Dansk stil - plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.