Matematik

Løsning af ligning

05. april 2006 af jeanettegarde (Slettet)
Jeg sidder med opgave 4 fra dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1998/hf9881v.pdf

Jeg har bestemt f'(x) til:
27507,5*(-1/x^2)

Men jeg kan ikke løse f'(x)=0 så jeg kan bestemme monotoniforhold og minimum for f.
Kan nogen hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Du har glemt
(7,5x)'=7,5

Svar #2
05. april 2006 af jeanettegarde (Slettet)

Jeg har bare lagt den sammen med 27500 så det bliver 27507,5. Kan jeg ikke det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Nej

f'(x)=7,5-2755/x^2

Svar #4
05. april 2006 af jeanettegarde (Slettet)

Ahh okay. Men har du lavet en slåfejl, eller er der noget jeg har misforstået?
Jeg ville så sige, at f'(x) hed:
7,5+(-27500/x^2)
Det er sikkert også det du mener, men da jeg ikke har så meget styr på dette emne, er jeg nødt til at være sikker!

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det er korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Minimum er 60,55

Svar #7
05. april 2006 af jeanettegarde (Slettet)

Nå nej okay, det bliver selvfølgelig bare minus! Men kan du hjælpe mig med hvordan man løser den?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

f'(x)=0 <=>
27500/x²=7,5 <=>
27500 = 7,5*x² osv.

Svar #9
05. april 2006 af jeanettegarde (Slettet)

Tak for det. Jeg skulle bare lige se, hvordan jeg skulle bære mig ad.
Nu har jeg så så fundet minimum for f, skal jeg forklare hvordan jeg ved, at det er minimum?
Og hvordan skal jeg så skrive monotoniforhold? Blot ved at kigge på grafen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem fortegnene for f'(x)

Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.