Fysik

Starthastighed for lodret kast.

05. april 2006 af Pahle (Slettet)
Jeg har fået en opgave der lyder sådan:
Du står forneden af et tårn der er 60 m højt. Du har en bold i hånden, som vejer 200 g.
Den skal kastes op til toppen af tårnet.
Hvad er starthastigheden?

Nogen der kan hjælpe mig, give mig en formel eller lignende?

Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2006 af LanioX (Slettet)

Du kan bruge energibevarelse. Den kinetiske energi i bunden skal være præcis så stor som den potentielle energi i toppen...

Svar #2
05. april 2006 af Pahle (Slettet)

Så vægten betyder altså ingenting?
(Jeg tror ikke helt jeg forstår dit svar:/)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2006 af hund (Slettet)

altså:

½mv^2 = mgh <=> v = sqrt{2mgh/m)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2006 af hund (Slettet)

altså vægten betyder noget!

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2006 af fixer (Slettet)

Starthastigheden for det lodrette kast op til højden h er den samme som sluthastigheden for et frit fald fra samme højde h.

Og massen er ligegyldig for hastighedsbetragtningerne.

Svar #6
05. april 2006 af Pahle (Slettet)

Så ved ligningen ½mv^2 = mgh hedder altså 100*v^2 = 200*9,81*60

Svar #7
05. april 2006 af Pahle (Slettet)

Tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Starthastighed for lodret kast.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.