Matematik

standselængde for en bil - andengradsligning - haster

17. april 2006 af Reese (Slettet)

Har en opgave for til i morgen, som jeg bare ikke kan hitte hoved og hale i:

Standselængden y for en bil, der kører med x km/t, kan beregnes med formlen:

Y = 0,25x + 0,01x^2

Hvilken fart må bilen højst have, hvis standselængden skal være 25 m? og 65 m?

Håber der er en derude der kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2006 af MacMadsen (Slettet)

Y = 25 m => 0,25x+0,01x^2 = 25
Så har du en alm. andengradsligning at løse.

På samme måde gør du med Y = 65 m.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2006 af andoando (Slettet)

Du indsætter bare standselængden som Y i formlen og rykker y over på den anden side:
0,01x^2+0,25x-25
og
0,01x^2+0,25x-65
De står nu som: ax^2+bx+c
x= (-b +/- (b^2-4ac)^0,5)/2a

ved ikke om du kan se hvad det er jeg forsøger, men ellers står denne formel i alle matematikbøger.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2006 af andoando (Slettet)

I ligning 1 får jeg: x1=39 og x2=-64
I ligning 2 får jeg: x1=69 og x2=-94

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2006 af MacMadsen (Slettet)

#3 og du kan nok ret hurtit forkaste to af løsninger, ikke? ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2006 af andoando (Slettet)

Syntes jeg har hjulpet en del af vejen.. han burde selv kunne se, hvilke af dem der skulle bruges, men jo det tager ikke mange nanosekunder at se hvad der skal forkastes:)

Svar #6
17. april 2006 af Reese (Slettet)

Rigtig mange gange tak for hjælpen! Jeg har fundet ud af det nu, og jeg fik også de samme resultater. :-)

Skriv et svar til: standselængde for en bil - andengradsligning - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.