Matematik

Bestemmelse regneforeskrift

18. april 2006 af friis3450 (Slettet)
Hejsa folks :)

Jeg har en graf med et nedadhult andengradspolynomium. Det oplyses at f(40)=40, f'(40)=1 og at f'(60)=-0,5

Hvordan kan jeg ud fra disse oplysninger bestemme en foreskrift for d?

Svar #1
19. april 2006 af friis3450 (Slettet)

Uuh hjælp ville være dejligt :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2006 af FredeW (Slettet)

Du ved, at den generelle regneforskrift er f(x)=ax^2+bx+c.
Differentieres denne fås f'(x)=2ax+b.

Hvis du nu indsætter de f'-værdier, du har, får du to ligninger med to ubekendte, og du kan altså finde a og b.

Så kan du til sidst finde c ved at indsætte i f(x)

Svar #3
19. april 2006 af friis3450 (Slettet)

smukt.. takker for hjælpen.. jeg går i krig..

Svar #4
19. april 2006 af friis3450 (Slettet)

ok.. Jeg er kommet til:

1=2a*40+b
-0,5=2a*40+b <=> b=-2a*60-0,5

dette skrevet sammen giver:
1=2a*40-2a*60-0,5

Hvordan kommer jeg videre? - Jeg ved self godt at jeg skal isolere a, men hvordan?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2006 af FredeW (Slettet)

2a*40=80a

Så kan du forhåbentlig finde ud af den.

Det er hvert fald på høje tid, jeg går i seng...

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Mine beregninger giver:
a = -3/80
b = 4
c = -60
c beregner du til sidst, når du har løst de 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b.
Jeg er også på vej i seng.

Skriv et svar til: Bestemmelse regneforeskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.