Matematik

ligning sættes lig 0

19. april 2006 af Stinnie (Slettet)
Hejsa.
Jeg har problemer med følgende opgave:
f'(x)=cos(x+pi)-sin(x+pi)
Denne skal sættes lig 0.

jeg er kommet frem til følgende:
1=tan(x+pi)
men hvad skal jeg så gøre?
Håber nogen vil hjælpe mig videre:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Så tager du tan^(-1) til 1 og får 0,785398...

Dvs at hvis x+pi = 0,785398 har du en løsning. Men der er jo uendelig mange løsninger. Nemlig alle dem hvor x+pi=0,785398+k*pi hvor k=...-2,-1,0,1,2..
Samtlige løsn. bliver derfor
x=0,785398+k*pi , k=...-2,-1,0,1,2..

Svar #2
19. april 2006 af Stinnie (Slettet)

men hvordan skal jeg så kunne bestemme de lokale ekstremumssteder?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis f'(x) så skifter fortegn omkring dens nulpunkter så er der et ekstremum dér. Hvis f.eks. k=0 så er altså 0,785398 et nulpunkt for f'(x). Der er tydeligvis et fortegnsskift for f'(x) omkring dette tal og derfor er der et ekstremum i (0,785398;f(0,785398))

Svar #4
19. april 2006 af Stinnie (Slettet)

okay.. er der kun et sted?

Svar #5
23. april 2006 af Stinnie (Slettet)

er det der hvor der er lokalt ekstremum, og er der ingen andre steder?

Skriv et svar til: ligning sættes lig 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.