Matematik
1 ligning volder mig problemer!
20. april 2006 af
EsC.Avatar (Slettet)
Hej!
Jeg har problemer med denne ligning, hvor teksten til den hedder:
"Løs ligningen ved at sætte x udenfor parentes:" x^4-3x^3+2x^2=0
Hvis jeg så gør sådan her:
x^2(x^2-3x^2)
Er det forkert at starte med?
Eller hvordan skal jeg løse denne ligning ?
Jeg har problemer med denne ligning, hvor teksten til den hedder:
"Løs ligningen ved at sætte x udenfor parentes:" x^4-3x^3+2x^2=0
Hvis jeg så gør sådan her:
x^2(x^2-3x^2)
Er det forkert at starte med?
Eller hvordan skal jeg løse denne ligning ?
Svar #1
20. april 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du er inde på noget af det rigtige:
x^4-3x^3+2x^2=0 <=>
x^2(x^2-3x+2)=0
Benyt så, at hvis a*b=0, må enten a eller b være 0.
x^4-3x^3+2x^2=0 <=>
x^2(x^2-3x+2)=0
Benyt så, at hvis a*b=0, må enten a eller b være 0.
Svar #2
20. april 2006 af Doop_444 (Slettet)
Ved ikke helt hvordan du har sat udenfor parentes, men er ikke helt rigtigt... det er i principet det samme som at du dividere x^2 op i hvert af dine led, så du bør få:
x^4-3x^3+2x^2=0 <=>
(x^2)(x^2-3x+2)=0
Du kan evt tjekke om du har gjort det rigtigt ved at gange de to parenteser sammen... håber det hjælper =)
Doop
x^4-3x^3+2x^2=0 <=>
(x^2)(x^2-3x+2)=0
Du kan evt tjekke om du har gjort det rigtigt ved at gange de to parenteser sammen... håber det hjælper =)
Doop
Skriv et svar til: 1 ligning volder mig problemer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
