Matematik
Rente
22. april 2006 af
Wutz (Slettet)
Hejsa
En person sætter 15000 kr. i banken til en fast årlig rente på 2,56 %.
a) Hvor stort et beløb står der på bankkontoen efter 12 år?
kan det ikke passe, at det er :
Kny = Kgammel * (1+r)^n
Kny = 15000 *81+0,0256)^12
= 20315,49kr.
Næste spørgsmål lyder sådan:
Med hvor mange procenter vokser beløbet i løbet af 5 år?
Den kan jeg til gengæld ikke finde ud af?
På forhånd tak for hjælpen :)
En person sætter 15000 kr. i banken til en fast årlig rente på 2,56 %.
a) Hvor stort et beløb står der på bankkontoen efter 12 år?
kan det ikke passe, at det er :
Kny = Kgammel * (1+r)^n
Kny = 15000 *81+0,0256)^12
= 20315,49kr.
Næste spørgsmål lyder sådan:
Med hvor mange procenter vokser beløbet i løbet af 5 år?
Den kan jeg til gengæld ikke finde ud af?
På forhånd tak for hjælpen :)
Svar #1
22. april 2006 af olgaven (Slettet)
Du kan finde svaret på flere simple måder. Men den nok mest logiske måde er blot, at udregne hvor meget beløbet ændrer sig efter de 5 år og derefter udregne %-forskellen mellem det og tallet før de 5 år er gået.
Svar #3
22. april 2006 af Wutz (Slettet)
Mener du ikke bare at jeg skal sige:
15000 *(1+0,0256)^5
=17020,85 kr
(17020,85 - 15000)/15000 *100
= 13,47 % ?
15000 *(1+0,0256)^5
=17020,85 kr
(17020,85 - 15000)/15000 *100
= 13,47 % ?
Svar #5
22. april 2006 af dnadan (Slettet)
Den nemmeste måde var bare at sige:(1+0,0256)^5 -1 =13,47%
Skriv et svar til: Rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
