Matematik

Vektorer, parallelle

22. april 2006 af eightx2 (Slettet)
a-> = (5,1)
b-> = (t+2,2t-3)

Jeg skal bestemme t, så de to vektorer er parallelle.
Hvordan gør jeg det? Jeg kan ikke finde nogen information i min bog..

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2006 af allan_sim

#0.
Udnyt, at determinanten i så fald skal være lig med 0.

Svar #2
22. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Vi har ikke lært om determinanter endnu.

Svar #3
22. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Hvad kan jeg gøre i stedet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2006 af -Glenn- (Slettet)

#3

Hvis vektorerne er parallelle, så findes et tal k, således at ka=b, hvor a og b selvfølgelig er dine vektorer. Prøv at se om det kan hjælpe dig.

Svar #5
23. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Er der en, der vil tjekke, om jeg har regnet rigtigt? t=17/9

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Det er korrekt.

Skriv et svar til: Vektorer, parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.