Matematik

trekant ABC

23. april 2006 af mmhi (Slettet)
Hej
Jeg har en trekant hvor punkterne D & E på henholdvis siden AC og siden BC, således at DE er parallel med AB.
AB = 10
DE = 4
AD = 9
CE = 5

jeg skal bestemme BC og DC.
hvordan gør jeg det på den nemmeste måde.
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Er det muligt at du kan scanne opgaven ind?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Igen: Tegn opgaven, det gør det ofte meget overskueligt. Du bruger forholdet mellem siderne i trekant DEC og trekant ABC til at løse opgaven, da disse to trekanter er ensvinklede, hvilket du selv kan få lov at argumentere for.

Svar #3
23. april 2006 af mmhi (Slettet)

Jeg har allerede tegnet den, og jeg ved resultaterne men ikke hvordan jeg regner det ud.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2006 af Anotte (Slettet)

kan det passe det er en opgave fra et eksamens sæt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2006 af Anotte (Slettet)

du skal jo bare bruge forholdet mellem de to trekanter til at beregne de to sider

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2006 af Anotte (Slettet)

siden BE = AD/(DE/AB)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

#3 Læs #2

BC/EC=AB/DE
<=> BC=AB*EC/DE

(DC+AD)/AB=DC/DE
<=> DC*DE+AD*DE=DC*AB
<=> DC*DE-DC*AB=AD*DE
<=> DC*(DE-AB)=AD*DE
<=> DC=AD*DE/(DE-AB)

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Ups... En fejl i (DC+AD)/AB=... :)

Svar #9
23. april 2006 af mmhi (Slettet)

ja det er en opgave fra sygeeksamen 2004.
Men jeg kigger lige lid´t på det du har skrevet og ser om jeg kan finde ud af det.
men tak

Svar #10
23. april 2006 af mmhi (Slettet)

hvordan skal den så lyde hvis det var en fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

AB/DE=(DC+AD)/DC
<=> AB/DE=1+AD/DC
<=> DC=AD/(AB/DE-1)

Svar #12
23. april 2006 af mmhi (Slettet)

tak

Svar #13
23. april 2006 af mmhi (Slettet)

yes. Nu passer det hele sammen. Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.