Matematik
1 ligning kun - plz
04. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
har prøvet mig frem men er nu ikk sikekr på den, nogle der kan hjælpe - plzzz
(6x+7)-(2x+5)=15-(x+3)
jeg prøver lige...
(6x+7)-(2x+5)=15-(x+3)
6x+7-2x+x=15-x-3
5x=10
x=10/5
x=2
er det rigtigt?? det tror jeg ikk..
(6x+7)-(2x+5)=15-(x+3)
jeg prøver lige...
(6x+7)-(2x+5)=15-(x+3)
6x+7-2x+x=15-x-3
5x=10
x=10/5
x=2
er det rigtigt?? det tror jeg ikk..
Svar #2
04. januar 2004 af Belief (Slettet)
Resultatet er korrekt, men du har lavet en fejl i udregningen:
6x+7-2x+x = .... skal være
6x+7-2x-5 = ....
6x+7-2x+x = .... skal være
6x+7-2x-5 = ....
Svar #3
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Ok takker for jeres hjælp!! men Hva så med denne?? den driller lidt..
(3y-9) - 93 = 15 - (9y-3)???
jeg prøver lige igen
(3y-9) - 93 = 15 - (9y-3)
3y-9-93 = 15-9y+3
3y+9y = 15+3+93
12x = 111
x = 111/12
x = 9 1/4?????? eller hvad, tror den er forkert...
(3y-9) - 93 = 15 - (9y-3)???
jeg prøver lige igen
(3y-9) - 93 = 15 - (9y-3)
3y-9-93 = 15-9y+3
3y+9y = 15+3+93
12x = 111
x = 111/12
x = 9 1/4?????? eller hvad, tror den er forkert...
Svar #4
04. januar 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
y kan ikke lige pludselig blive til x.
Ja, den er forkert. Det skal være
(3y-9)-93 = 15-(9y-3) <=>
3y-9-93 = 15-9y+3 <=>
3y-102 = 18-9y <=>
3y+9y = 18+102
12y = 120 <=>
y = 10
Ja, den er forkert. Det skal være
(3y-9)-93 = 15-(9y-3) <=>
3y-9-93 = 15-9y+3 <=>
3y-102 = 18-9y <=>
3y+9y = 18+102
12y = 120 <=>
y = 10
Skriv et svar til: 1 ligning kun - plz
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
