Matematik

En simpel opgave - bare ik til mit forvirret hovede- statistik regning

25. april 2006 af annmalene (Slettet)
En by havde i 2003 et befolkningstal på 54.784. I en prognose vurderes det, at befolkningstallet i de kommende år vil stige med 1,4% om året.

a) Hvad vil befolkningstallet i følge prognosen være i 2007?

b) efter hvor mange år vil befolkningstallet i følge prognosen overstive 60.000

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvad spørger du så om...har du selv nået et stykke vej?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Regn følgende:
a: 54784*1,014^4
b: 60000 = 54784*1,014^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2006 af Wutz (Slettet)

a)
54784 / 100 * 1,4 = 766,976
766,976 * (2007 - 2003) = 3067,904
54784 + 3067,904 = 57851,904


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

#3

Nej, endelig ikke. Det du har beskrevet er jo en LINEÆR vækst, hvor du antager at indbyggertallet vokser med 766,976 hvert år. Og det er jo ikke rigtigt. Det er kun det 1. år at væksten vil være 766,976. De efterfølgende år vil tallet vokse hurtigere og hurtigere.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2006 af Wutz (Slettet)

Nej kan godt selv se det nu, at det #2 har skrevet er det rigtige..:)

Skriv et svar til: En simpel opgave - bare ik til mit forvirret hovede- statistik regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.