Matematik

hvad er forskellen?

04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hej.. GODT NYTÅR!! heh.. vil bare lige spørge hva forskellen er med gymnasiet og htx?? for mine lærere siger at jeg kan bedre klare htx end gymnasiet... at mit sprog er ikke godt nok til gym.. og derfor anbefaler de mig htx. jeg har da hørt af mange at jeg godt kan klare det efter de så min karakter blad.. har et snit omkring 8.4.. kan også lige skrive karakterene ned.. hvis det nu blev gym skulle det nok være matematisk linje... men håber i kan fortælle mig forskellen og om deter RIGTIGT hva mine lærere siger om mig, at htx vil være bedst, at jeg vil på en måde halte i 3 år.. At det måske var spildt de 3 år på gym, hvis man nu fik et snit omkring 6... men her er mit karakter blad :

Dansk retstavning : 7
Dansk skrifligt : 8
Dansk mundligt : 8
Dansk orden : 8

Mat skrifligt :10
Mat mundtligt : 8 (skuffet)
Mat orden : 9

Engelsk : 8

Fysik : 8

Tysk : 9


Venter på jeres svar... :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2004 af Blaabjerg (Slettet)

Nu kender jeg ikke så meget til htx, men er næsten sikker på du godt kan klare mat. linje på gymnasiet med de karakter. Jeg går selv i 2g på gymnasiet og har valgt mat. linje, og jeg ved at mange fra min klasse havde nogenlunde de samme karakter som dig inden de startede på gym. Så hvis du bare får lavet dine ting og følger med i timerne skal det nok gå.

Svar #2
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)


Min lærer siger at sproget dansk er problemet for mig.. det harhun sagt!! at jeg vil hælde i 3 år, at jeg ligesom mangler noget i dansk... det siger hun, selvom jeg tager matematisk linje.. for der er også meget dansk siger hun og det jo rigitgt... hva' så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2004 af Kaare (Slettet)

Tja... det er jo klart nok at det kan være et problem men der er bare mange der ikke lige er gode til sprogene på matematisk linje men klarer sig fint alligevel på grund af de matematiske fag. Og egentlig er dine karakterer jo ikke så dårlige på sprogområdet at du ikke godt kan indhente en del i gymnasiet hvis du gør en indsats. Det vil i hvert fald klart være en fordel for dig på lang sigt at have trænet de områder også. Der er mindre sprog på HTX men til gengæld vil du så heller ikke få lejlighed til at forbedre dig til senere i din uddannelse eller karriere.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2004 af 404error (Slettet)

Man har dansk på samme niveau (A-niveau) på gymnasiet og htx - og et 8-tal skal bestemt ikke være nogen hindring for at vælge gymnasiet!

Svar #5
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Takker man hva mener du med "vil du så heller ikke få lejlighed til at forbedre dig til senere i din uddannelse eller karriere.".. det er jeg ikk lige med på..

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2004 af Kaare (Slettet)

Nu er jeg ikke helt med på hvilke fag man har på HTX men jeg antager at man ikke i samme grad koncentrerer sig om sprogfagene. Det er et problem for det er faktisk rimelig vigtigt i hvert fald at være kompetent til dansk og engelsk og også gerne et sprog som tysk senere hen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2004 af krelle (Slettet)

Folkeskolelærerer aner ikke en skid om hvad der sker på ungdomsuddannelserne, det er ihvertfald min egen oplevelse. Mit råd er at du ikke skal høre på dine lærere men vælg hvad du ønsker mest.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2004 af krelle (Slettet)

Så mener jeg også skiftet mellem folkeskole og gym er stærkt overvurderet mht. forskellighed. Det er jo mere eller mindre det samme!!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2004 af Belief (Slettet)

Skiftet er altså ikke stærkt overvurderet! Min personlige erfaring er, at springet mellem folkeskolen og gym er tilstede. Det er lidt overvurderet, men man kan ikke påstå, at folkeskolen og gym er det samme!

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. januar 2004 af krelle (Slettet)

Mere eller mindre...

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2004 af Kaare (Slettet)

Så må du have gået på en virkelig god folkeskole eller et virkelig dårligt gymnasium for jeg kom fra en dårlig folkeskole til et godt gymnasium og jeg oplevede godt nok et stort spring!

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. januar 2004 af krelle (Slettet)

Det var en ringe folkeskole... og et godt gymnasium!

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. januar 2004 af El_Toro (Slettet)

Du kan på ingen måde sammenligne folkeskolen og gymnasiet... Det svarer til at lokalpolitik og udenrigspolitik skulle være det samme, alt afhængig af hvilken lokalpolitisk valgkreds man sad i... Hvad det hele drejer sig om er jo egentlig også hvad Lars bør vælge! Om du har Dansk på htx eller det almene gym betyder ikke specielt meget, så vidt jeg husker er det på a-niveau begge steder... Og så skal du ikke binde dig for meget til dine nuværende karakterer... Hvis du virkelig har viljen til at gennemføre en gymnasiel uddannelse og knokle hvad der skal til for at få et acceptabelt gennemsnit, så kan det lade sig gøre... Det lyder til at du helst vil på alm. gym, så fat pennen og kæmp for det... Så skal du nok klare det...

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. januar 2004 af snitzel (Slettet)

Hej...

Hvis dit gymnasium og htx kommer ud på præsentationsrunder på din folkeskole, eller i får mulighed for at komme ud at besøge dem, så skal du helt klart gøre det!

Det er ikke altid lærerne i folkeskolen har helt styr på hvad der sker på et gymnasium, eks mente mine lærer at jeg ikke kunne komme ind på mat-linie med 10 i matematik og 9 i fysik/kemi og 9 i dansk! Hvor resten af mine sprog karakterene ellers lå middel.
Så fra deres side blev jeg faktisk sendt til optagelsesprøve. Et par uger senere fik jeg et brev fra mit gym, at de ikke kunne forstå at jeg var blevet sendt til den prøve, og at jeg bestemt ikke skulle møde op til den. Med andre ord, jeg var optaget!

Så derfor synes jeg du skal tage en snak med studievejlederne der er tilknyttet det gymnasium og det htx du muligvis vil søge ind på. De ved somregel noget mere om stederne end folkeskolerne gør.

håber du kan bruge det




Brugbart svar (0)

Svar #15
06. januar 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

argh... siddeer og bliver harm her bag min skærm... hvis du har lyst til at undgå sprog så er htx ikke dumt... der ka du vælge valgfag så du har dansk alle 3 år, engelsk de første 2 og intet andet (sprog relateret).... 8 i dansk er vel tilfredsstillende, hvis du synes... hvis ikke det er så knokl på.. de 7 i retstavning kan til dels udbedres med stavekontrol og puter *s*... det irriterende er at høre på at folk sir "hvis du vil lægge kræfterne i kan du godt gennemføre gym", du skal ikke regne med at det blir en dans på roser bare fordi du så evt skulle vælge htx... det er hårdt arbejde, hvis altså du har tænkt dig at få noget brugbart med hjem når årene er omme... Har haft et år på gym... det burde ikke være dansk man falder igennem på medmindre man er ordblind eller sky eller ikke forsøger... (håber ikke jeg støder nogle her)

Svar #16
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

hvis du ikke synes at oldtidskundskab er spændende, så er det nok ikke lige gym, du skal vælge...
jeg går selv på htx og det er jeg glad for jeg valgte fordi det var mere matematik, kemi og fysik, men valget er selvfølgelig dit helt eget, men det kan være fornuftigt nok at lydte til lærerne nogen gange.. håber du finder ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. januar 2004 af Peden (Slettet)

Ja Anne, man har altså andet end Oldtidskundskab på gymnasiet, og det står vist for at falde væk ved næste forlig vedr. gymnasiet. Gymnasiet er mere "alment", der er lidt af det hele, både kreative og "tørre" fag som historie. Hvis ikke man ved helt hvad man vil, så er det gymnasiet, så svært er det altså heller ikke.

Svar #18
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Det er vigtigt at du i dine overvejelser medtager at der er store sociale ulemper ved at vælge HTX.

Generelt er store dele af klientellets forældre dårligt uddannede (fattige), og generelt er der mange på HTX som lever op til fordommene om en "Brian".

Hvis du ikke vil være en ussel taber vil jeg råde dig til at vælge det almene gymnasium (mat. linje naturligvis!).

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. januar 2004 af Peden (Slettet)

Jeg enig med dig i din "Brian" teori, men det andet er altså for åndsvagt. HTX er jo netop for de mere målrettede der ved hvad de vil i forhold til det "brede" gymnasie, men der er jo fordele og ulemper ved begge dele.

Svar #20
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Hehe... Tjaaa, "Brian" teorien passer vidst også snart på gym. Tror godt man kunne smide 60% over på Handelsskolen :P
Jeg tvivler dog på at HTX er for de mere målrettede, for tit er det jo folk der ikke har klaret sig godt i folkeskolen og som derfor vælger et eller andet håndværksfag, som søger ind der...

Skriv et svar til: hvad er forskellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.