Matematik

Tilbageskrivning af kapital

05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hvis rentefoden er r, vil værdien af en kapital K(n) n terminer tidligere være:

K = K(n) * (1+r)^-n

I 1987 var verdens befolkning 5,0 mia. Beregn folketallet ved Kristi fødsel, hvis man går udfra en årlig procentisk stigning på henholdsvis 0,1%, 0,5% og 1,0%. Historikerne anslår at der på den tid var ca. 160 millioner mennesker.

Som jeg ser det er K(n) = 5,0 * 10^9 og n = 1987.

Men hvis jeg f.eks. siger,

K = 5,0 * 10^9 * (1,001)^-1987

Så får jeg noget helt forkert - nemlig at der var ca. 6,8 mia. i år 0, hvilket jo er forkert! Hvad gør jeg forkert????????

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2004 af Jean

Hmm du skal jo isolere K(n) og indsætte de 5 mio som K.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2004 af Jean

Hov sorry, det er forkert, havde overset minusset.

Har du ikke bare tastet forkert ind på lommeregneren?


Svar #3
05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

I så fald bliver det da bare

K(n) = K * (1+r)^n,

K (n) = 5,0 * 10^9 + (1,001)^1987

Det er da ligeledes helt forkert...

Svar #4
05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Men hvad får du så K = 5,0 * 10^9 * (1,001)^-1987 osv. til på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2004 af Jean

(1,001)^(-1987) er mindre end 1, ergo må det være mindre end 5 mio.

Svar #6
05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Kan det passe

at r = 0,001, befolkningen var 686.211.596

at r = 0,005, befolkningen var 248.316

at r = 0,01, befolkningen var 12,95

Synes bare ikke opg. gir meget mening!

Skriv et svar til: Tilbageskrivning af kapital

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.