Matematik

Bestem f'(t)

30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave..

Bestem f'(t)

f(x)=200*e^0,085*t

jeg kan bare ikke finde ud af det med e, det er sku så svært..

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af Quasar (Slettet)

Differentiation med e er faktisk det letteste - den har sig selv som afledet.

f(t)=200*e^0,085*t

200 er en konstant og forbliver.

e^0,085*t er en sammensat funktion og du skal bruge kædereglen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Der gælder generelt at hvis
f(t) = k*e^(a*t) så er
f'(t)=a*K*e^(a*t).

Prøv så.....

Svar #3
30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)

jeg kan altså simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal gøre med det. vores lære har ikke lært os det ret godt.. jeg ved bare e^x differentieret er e^x.. ikk??

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2006 af toohey (Slettet)

jo, det er rigtigt!

og e^(kx) differentieret er k*e^(kt)

I dit tilfælde er 200 jo bare en konstant, så den kan du sætte udenfor parentes:

f'(x) = 200* (e^0,085*t)'
= 200*0,085*e^0,085*t

Skriv et svar til: Bestem f'(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.