Matematik

2 Reducéring s. - MAT

30. april 2006 af Jesp (Slettet)
Hejsa.. Der er to stykker som jeg er lidt usikker på som jeg gerne vil ha i kigger lidt på. Her er den første:

½(x-4)+1/4(20-x)=0
½x-2+5-1/4x=0
½x+3-1/4x=0
(2/4x)-(1/4x)+3 = 0 fælles nævner er fundet
1/4x +3=0
x= -3/4


den anden:

(a+2b)^2-4ab-(a+b)(a-b)
a^2+2b^2+4ab-4ab-a^2+ab+ab-b^2
2b^2+ab+ab-b^2
2b^2+2a-b^2

på forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

Første er ok.

Men i den anden:
(a+2b)^2=
a^2+4b^2+2(a*2b)

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2006 af Doven stræber (Slettet)

I første opgave er det:

1/4x=-3
1/4x*4=-3*4
x=-12

I anden opgave er det:

2b^2+ab+ab-b^2
b^2+2ab

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2006 af dnadan (Slettet)

Den første er forklaret i #2

er lidt uenig med hensyn til opg. 2:
(a+2b)^2-4ab-(a+b)(a-b)
a^2+4b^2+4ab-4ab-(a^2-b^2)
a^2+4b^2-a^2+b^2
5b^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2006 af Jakobmp (Slettet)

Nå ja. Doven stræber har ret.
Du fuckede op lige til sidst i første opgave. Så jeg ikke i farten.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2006 af thomaslundgaard (Slettet)

Hej
I den første går det så vidt jeg kan se lidt galt til sidst:
½(x-4)+1/4(20-x)=0
½x-2+5-1/4x=0
½x+3-1/4x=0
(2/4x)-(1/4x)+3 = 0 fælles nævner er fundet
1/4x +3=0
x/4=-3 en lille omskrivning der gør det nemmere at se hvad der sker
x= -3*4=-12

den anden:

(a+2b)^2-4ab-(a+b)(a-b)
a^2+2b^2+4ab-4ab-a^2-ab+ab-b^2 her går det galt med fortegn foran et at ab leddene
2b^2-b^2 da den ene af dem nu er negativt, kan ab-ab helt fjernes her
b^2


Svar #6
30. april 2006 af Jesp (Slettet)

Mange tak for hjælpen, er med nu :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2006 af Doven stræber (Slettet)

#3)

Du har fuldstændig ret. Jeg havde overset fejlen i (a+2b)^2.

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2006 af dnadan (Slettet)

#7 du har ydermere en fortegnsfejl ved:
-(a+b)(a-b), det er meget vigtigt at dette minus kommer med derfor er det en god ide at lave en mellemregning med -(a^2-b^2)=-a^2+b^2
den samme fejl laver #5 også...da det er en ganske almindelig fejl, er det jo nemt at komme til at overse dette:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2006 af Doven stræber (Slettet)

#5)

Nej. Den er helt gal.

(a+2b)^2-4ab-(a+b)(a-b)

er

a^2+4b^2+4ab-4ab-(a^2+ab-ab-b^2)
a^2+4b^2-(a^2+ab-ab-b^2)
a^2+4b^2-a^2-ab+ab+b^2
a^2+4b^2-a^2+b^2
4b^2+b^2
5b^4

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. april 2006 af dnadan (Slettet)

#9
dette 4b^2+b^2 er ikke lig 5b^4, det rigtige er som skrevet i #3 altså 4b^2+b^2=5b^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2006 af Doven stræber (Slettet)

Det er rigtigt, det var en skrivefejl.

Skriv et svar til: 2 Reducéring s. - MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.