Matematik

Bevis :S hjælp

01. maj 2006 af deniz_g (Slettet)
HEJ ALLESAMMEN :D

Mat2a side 268
Emne: Vektor

Sætning lyder sådan: Hvis a og b er egentlige vektorer og v er vinklen mellem dem, gælder at
Cosv= a gange b / !a! gange !b!

bevis:
Cosv= cosA= ai2+bi2-a-bi2/2a gange b

efter den sidste regneregl for skalarprodukt i sætning 1 har vi, at !a!i2=ai2, !b!i2=bi2 og !a-b!i2=(a-b)i2

(a-b)i2=ai2+bi2-2a gange b

derfor:
jeg forstår ikke det her???

(Cosv= ai2+bi2-(ai2+bi2-2a gange b)/2!a! gange !b! = 2a gange b/2!a! gange !b! = a gange b/ !a! ganeg !b!)

forhånden tak ^^




Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2006 af bobbie (Slettet)

er lidt forvirret over dine i'er og !

Du forstod formlen:
cosv=cosA=(|a|^2+|b|^2-|a-b|^2) / (2|a|*|b|)

så har man på tidligere sider vist at:
|a|^2=a^2 og |b|^2=b^2 og |a-b|^2=(a-b)^2

det indsættes så i nævneren i den første formel:
cosv=(a^2+b^2-(a-b)^2) / (2|a|*|b|)

herefter udregnes parantesen:
(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

dermed får brøken:
cosv=(a^2+b^2-(a^2+b^2-2ab)) / (2|a|*|b|)



Svar #2
01. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

det indsættes så i nævneren i den første formel:
cosv=(a^2+b^2-(a-b)^2) / (2|a|*|b|)

hvilket formel er det????

cosinusrelationerne??

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2006 af bobbie (Slettet)

cosv=cosA=(|a|^2+|b|^2-|a-b|^2) / (2|a|*|b|)

Ja! Denne her formel er som beskrevet i bogen lavet på baggrund af cosinusrelationerne.

Svar #4
01. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

dermed får brøken:
cosv=(a^2+b^2-(a^2+b^2-2ab)) / (2|a|*|b|)

jeg forstår selt ikke det her?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2006 af bobbie (Slettet)

sorry mente sefølig tælleren!

Svar #6
01. maj 2006 af deniz_g (Slettet)


cosv=cosA=(|a|^2+|b|^2-|a-b|^2) / (2|a|*|b|)

detter er fra formlen, men hvor kommer de fra : dermed får brøken:
cosv=(((a^2+b^2-))????(a^2+b^2-2ab)) / (2|a|*|b|)

Svar #7
01. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

¨?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2006 af bobbie (Slettet)

Hvis du har formlen
cosv=cosA=(|a|^2+|b|^2-|a-b|^2) / (2|a|*|b|)

og du ved at |a|^2=a^2 kan du sætte a^2 ind i tælleren hvor der før stod |a|^2. Dette kan du også gøre med |b|^2=b^2 og |a-b|^2=(a-b)^2

dermed får du
cosv=(a^2+b^2-(a-b)^2) / (2|a|*|b|)

Svar #9
01. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

på mit bog siger den at

cosv=(a^2+b^2-(a-b^2-2a gange b) / (2|a|*|b|)

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2006 af bobbie (Slettet)

mener du ikke
cosv=(a^2+b^2-(a^2+b^2-2a gange b) / (2|a|*|b|)
??
For så er det bare det næste trin hvor du udregner parentesen:

(a-b)^2 = a^2 + b^2 -2ab

og dette indsættes så der hvor jeg skrev (a-b)^2

Svar #11
01. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

helt forfra......

Du forstod formlen:
cosv=cosA=(|a|^2+|b|^2-|a-b|^2) / (2|a|*|b|) = ok

g du ved at |a|^2=a^2 kan du sætte a^2 ind i tælleren hvor der før stod |a|^2. Dette kan du også gøre med |b|^2=b^2 og |a-b|^2=(a-b)^2 = ok

dermed får du
cosv=(a^2+b^2-(a-b)^2) / (2|a|*|b|)= ok

hvad er den næste trin?

Svar #12
01. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

Bobbie...nu har jeg fattet det........det må du meget undskylde...... tusind tak for hjælpen :D

jeg havde misforstået noet..

Skriv et svar til: Bevis :S hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.