Matematik

Mat A

05. maj 2006 af js (Slettet)

Hej

er der nogen som kan løse nedestående problemstilling

Vi får oplyst

a= 1

b= 2

Lav en forskrift

for f(x)= ax+b

Det ville virkelig hjælpe mig hvis i kan finde den rigtige forskrift?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2006 af Peden (Slettet)

f(x) = 1*x + 2

Var det virkeligt det du ville frem?

Svar #2
05. maj 2006 af js (Slettet)

Ej

Det er da gas...

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2006 af Duffy

Rent gas

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2006 af GogO (Slettet)

Men hvilken slags gas? ihverfald ikke lattergas!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Lidt lattergas.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

hahaha......årets sjoveste indlæg :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Der er da en der virkelig har tænkt over hvilken joke, som flest ville dø af grin over :S
Jeg kan slet ikke stoppe med at grine!

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2006 af Duffy

Ha ha.

Jeg kan endda bevise at 1 = -1

og dét er endda både til at le og græde over...



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Det kan måske være en fra femte klasse, der lige har lært noget om ligninger.

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Duffy:

Det vil jeg meget gerne se. Ikke fordi jeg tvivler på dine evner, men af ren nysgerrighed.

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

jeg griner stadigvæk muahahhaha :P

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Tro det eller ej. Vedkommende har faktisk lavet nogle sproglige fejl.

Det hedder ikke:
"Det ville virkelig hjælpe mig hvis i kan finde den rigtige forskrift?"

, men:
Det vile virkelig hjælpe mig, hvis I kan finde den rigtige forskrift.

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. maj 2006 af migmig (Slettet)

#12 nej det hedder det faktisk heller ikk :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

13#

Ups:
Det ville..

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. maj 2006 af Duffy

#10: Værs'go:


1 = sqrt(1) =

sqrt((-1)*(-1)) =

sqrt(-1)*sqrt(-1) =

i*i =

i^2 = -1 ,


Husk på at

i er den imaginære enhed

def. ved i = sqrt(-1).


qed.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

15 #
Mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. maj 2006 af allan_sim

#15.
Jeg håber ikke, at du er lige så skødesløs i øvrigt med dine studier...... ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #18
07. maj 2006 af migmig (Slettet)

#15 er de komplekse tal (hvis det da er det det hedder) egentlig gymnasiestof? for jeg kunne da godt regne det samme ud, ikke at jeg siger det er et svært rengestykke :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. maj 2006 af allan_sim

#18.
Nej, komplekse tal er ikke obligatorisk gymnasiestof. Men "beviset" i #15 er selvfølgelig ikke korrekt. Det gælder jo ikke, at 1=-1. Så se i stedet, om du kan finde fejlen...

Brugbart svar (0)

Svar #20
08. maj 2006 af jgthb (Slettet)

Når vi nu er i gang med beviserne, vil jeg da også give mit bidrag til tråden. Dadadadah..... 2=1.

Bevis:
Vi sætter a=b. Heraf følger:
a^2=ba
a^2-b^2=ba-b^2
(a+b)(a-b)=b(a-b)
a+b=b
Og da a=b:
b+b=b
2b=b
2=1

Rystende, ikke?!

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.