Fysik
Fysik.. korrekt?
06. maj 2006 af
viggojensens (Slettet)
En fjeder med fjederkonstanten 2200 N/m forlænges med 4,0 cm fra
ligevægtsstillingen.
1)Beregn det af omgivelserne udførte arbejde.
2)Fjederen forlænges yderligere med 6,0 cm. Hvor stort et arbejde udfører omgivelserne ved denne forlængelse ?
----------------------------
Svar:
1)=1,76j.?
2)=2,2j.?
Rigtigt?
ligevægtsstillingen.
1)Beregn det af omgivelserne udførte arbejde.
2)Fjederen forlænges yderligere med 6,0 cm. Hvor stort et arbejde udfører omgivelserne ved denne forlængelse ?
----------------------------
Svar:
1)=1,76j.?
2)=2,2j.?
Rigtigt?
Svar #2
06. maj 2006 af viggojensens (Slettet)
1) A=0,5*2200N/m*(0,04)^2=1,76j.
----
2) A=0,5*2200N/m*(0,06)^2=3,96
3,96-1,76=2,2j.
----
----
2) A=0,5*2200N/m*(0,06)^2=3,96
3,96-1,76=2,2j.
----
Svar #3
07. maj 2006 af LanioX (Slettet)
Nummer 2 holder ikke.
Du ved at den potentielle energi i en fjeder er givet ved E=½*k*x^2, så når du flytter fjederen fra x=4cm til x=10cm får du at ændringen i den potentielle energi (som også er det arbejde der er udført) er E=½*k*((10cm)^2-(4cm)^2)
Du ved at den potentielle energi i en fjeder er givet ved E=½*k*x^2, så når du flytter fjederen fra x=4cm til x=10cm får du at ændringen i den potentielle energi (som også er det arbejde der er udført) er E=½*k*((10cm)^2-(4cm)^2)
Svar #4
07. maj 2006 af viggojensens (Slettet)
Jeg får da E til 9,24... Men er det slutresultatet selvom du ikke kalder det for A?
Skriv et svar til: Fysik.. korrekt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
