Matematik
reducér brøk
07. maj 2006 af
Chimmi (Slettet)
Nogen der vil hjælpe mig med at reducere brøken. ? Eller måske hjælpe mig lidt på vej..
(2x-6y)/(x^2-6xy+9y^2)
(2x-6y)/(x^2-6xy+9y^2)
x^2 - 6xy + 9y^2 =
(x-3y)^2
-----------
Og
(2x-6y) = 2(x-3y)
--------
OK?
Prøv så nu!
Duffy
(x-3y)^2
-----------
Og
(2x-6y) = 2(x-3y)
--------
OK?
Prøv så nu!
Duffy
Svar #3
07. maj 2006 af Deschain (Slettet)
#2
tjah så kunne det vist heller ikke skæres mere ud i pap:p
tjah så kunne det vist heller ikke skæres mere ud i pap:p
#3: Joh, da. Se nu her:
(2x-6y)/(x^2-6xy+9y^2) =
2(x-3y) / (x-3y)^2 =
2 / (x-3y)
Duffy
(2x-6y)/(x^2-6xy+9y^2) =
2(x-3y) / (x-3y)^2 =
2 / (x-3y)
Duffy
Skriv et svar til: reducér brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
