Matematik

Fatter ikke helt den her!

09. maj 2006 af PeteM_speedy (Slettet)
Om en variabel N oplyses, at den er proportional med kvadratet på en variabel d. Bestem N ved udtrykket d.

Nogle der gider hjælpe, for fatter den helt ærligt ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2006 af Madsst (Slettet)

dvs. N=kd^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Variabel betyder foranderlig størrelse, proportional betyder, at når den ene variabel bliver dobbelt så stor, bliver den anden det også, kvadratet betyder, at du skal opløfte i anden potens.
Er du med, Speedy?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2006 af atomos89 (Slettet)

N = d^2

vil jeg tro

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2006 af Guruen (Slettet)

N = k*d^2..

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2006 af Guruen (Slettet)

Ellers ville der stå at N var lig med kvadratet på d og ikk proportional med..

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2006 af atomos89 (Slettet)

Hvad står k for?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2006 af allan_sim

#6.
Det er proportionalitetsfaktoren.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2006 af atomos89 (Slettet)

Tusind tak :)

Skriv et svar til: Fatter ikke helt den her!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.