Matematik

Reciprokfunktion - bevis

25. maj kl. 20:26 af lollipopmaa - Niveau: B-niveau

Hej alle venlige sjæle,

Jeg skal snart op til mat A, og har virkelig brug for hjælp til at bevise sætningen om differentiabilitet af reciprokfunktionen f(x)=1/x. Kan ikke finde dette bevis nogen steder og kan ikke huske at have lært om det. Mange mange tusinde tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj kl. 20:54 af ringstedLC

Det er nok fordi:

\begin{align*} f(x)=\frac{1}{x} &= x^{-1}\;,\;x\neq 0 \end{align*}

altså "bare" en potensfunktion.


Svar #2
25. maj kl. 21:18 af lollipopmaa

ah, tusind tak for dit svar!! Ved du hvordan man bruger tretrinsreglen for denne funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj kl. 21:32 af ringstedLC

Ja, men det finder du sikkert let ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj kl. 15:44 af AMelev

Se evt. dette link.


Skriv et svar til: Reciprokfunktion - bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.