Matematik

Er det korrekt?

10. maj 2006 af viggojensens (Slettet)
Er det korrekt at denne cirkel:
(x^2)-6x+(y^2)-16=0
..skærer x-aksen i (0;-4) og (0;4)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2006 af Anjavh2 (Slettet)

Har du ikke en grafregner hvor du kan tjekke det?

Ud fra dine tal er min grafregner uenig med dig, men det er muligt du har glemt et y efter -16?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2006 af Anjavh2 (Slettet)

Og hvis du har, så er min grafregner stadig uenig med dine tal.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2006 af Mike87 (Slettet)

hvordan tegner man en cirkel ind på lommeregneren? Jeg har en Voyage 200

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2006 af Anjavh2 (Slettet)

Jeg kender kun min TI-84, på den kan man tegne en cirkel under draw (2nd+prgm) ved at indtaste a,b,r (man skal være væk fra graf vinduet når man vælger circle under draw).


vha et program jeg har der hedder omskrcir (omskriv cirkel ligning) har jeg fundet centrum og radius

Svar #5
10. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

hmm.. jeg kan sige hvordan jeg har gjort det?!..

Da x-aksen kan kaldes x=0 sætter jeg dette ind i cirklens formel og ydregner y.
+/-sgrt(16)=-4v. 4
derfor?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2006 af Anjavh2 (Slettet)

hvis du erstatter y^2 med 0, så får du andengradsligningen:

x^2 - 6x - 16 = 0

Som har L = {-2;8}

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2006 af lany (Slettet)

#5: Når du skal finde skæringerne med x-aksen, skal du sætte y=0. Ved at sætte x=0 finder du skæringerne med y-aksen.

Prøv at sætte y=0, og løs den fremkomne ligning.

Svar #8
10. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

hvordan finder jeg så tangenten til cirklen i punktet (0,4) fx..?

Svar #9
10. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

jeg har selv et bud, nemlig at tangenten er y=8x

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2006 af Anjavh2 (Slettet)

du tager dit centrumspunkt og det nye punkt og finder hældningen (a=(y2-y1)/(x2-x1)) og derefter finder du tangenthældningen som jo vil være vinkelret til linien fra centrum til det nye punkt (a * c = -1, c=hældning ml. centrum og nyt punkt). Når du har a til tangenten kan du finder b vha y= ax + b.

Alt dette står formentlig i din formelsamling?

Svar #11
10. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

jah!.. det gør den netop, men jeg var helt sikker på at jeg fandt ligningen for radiuslinien?!... Men åbenbart ikke... tak.. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2006 af Anjavh2 (Slettet)

Igen, bruger du din grafregner vil du se at resultatet ikke er korrekt.



Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2006 af Anjavh2 (Slettet)

8x er ikke radiusliniens ligning, ej heller tangentens

Skriv et svar til: Er det korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.