Matematik

Tangenter og cirklens ligning

13. maj 2006 af Zipzap112 (Slettet)
Hej derude, jeg sidder her med en lille opgave som jeg desværre må erkende, at jeg er gået kold i.

Den handler om analytisk plangeometri og cirklens ligning (x-a)i 2. +(y-b) i 2.= r i 2.:

Bestem ligninger for de to tangenter til cirklen med ligningen (x+3)opløftet i anden + (y+1) opløftet i anden = 34 der er parrallelle med linjen med ligningen y = 1,25x + 8

Jeg er ked af hvis det ser lidt forvirrende ud, men jeg ved ikke hvordan man opløfter tal på denne side.

Mange tak for jeres hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

bare til oplysning, så kan du bruge tegnet ^ som opløftet i.. Så er det lettere at læse.. den er ved siden af å og kommer først når du skriver det næste tegn.

Svar #2
13. maj 2006 af Zipzap112 (Slettet)

Okay, men så ved jeg til gengæld ikke hvordan, jeg kan rette mit indlæg...

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

det kan man ikke, men du kan jo bare skrive det igen, (:.. kan ikke lige overskue opgaven s: desværre. skal snart til årsprøve s: s:

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2006 af KV (Slettet)

(x+3)^2+(y+1)^2 = 34

f: y = 1,25x + 8

Da vi ved at tangenten er parallel med f, er hældningen af tangenten = 1,25

Det vil sige at f´(x) = 1,25

Tangentens ligning = f´(x0)(x-x0) + f(xo)

Mere har jeg ikke lige tid til, kan godt være du havde fået fat i den del..

Skriv et svar til: Tangenter og cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.