Fysik

Hastighed

13. maj 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,

Hvis en hare har 30 meters forspring, hvor lang tid er så en røv om at indhente den?
En fasan, der flyver med 20 m/sek., indhenter en skovdue, der flyver med 15 m/sek. Efter 12 sek..
Hvor stort et forspring havde skovduen?


Svar #1
13. maj 2006 af Bjarkee (Slettet)

Brug skemaet her:

http://peecee.dk/?id=39138

Jeg kan ikke forstå opgaven nogle der vil give et bud på hvordan jeg kan løse opgaven?

Bjarkee

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Du skal i gang med at lave sted funktioner:
haren løber med 18m/s og har et forspring på 30m derfor er forskriften for haren:
h(t)=18*t+30
En ræv løber med 20m/s
derfor er dens forskrift:
r(t)=20*t
sæt nu h(t)=r(t) og løs ligningen:
18*t+30=20*t

Der skal nogenlunde tænkes på samme måde i 2), men prøv nu at løse 1 først og derefter kom med et kvalificeret bud til 2'eren

mvh.

Svar #3
13. maj 2006 af Bjarkee (Slettet)

Ikke fordi jeghar lydt til at vise at jeg er yderst langt ude lige nu vel...

men hvordan kommer ligningen til at se ud når de 2 små ligninger sætter lig hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2006 af dnadan (Slettet)

jeg skal jo ikke lave opgaverne for dig, men kan røbe at du skal gøre dette:
f(12)
s(12)
f(12)-s(12) og dermed har du nu forspringet

Svar #5
13. maj 2006 af Bjarkee (Slettet)

Jeg tror det er bedst hvis jeg ligger mig til at sove...
Jeg vender tilbage til opgaverne imorgen...

Bjarkee

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Det er da en henrivende formulering i første ombæring. Ret beset er der jo tale om at løse forskellige ligningssystemer med to ubekendte.
Har du prøvet at tegne dig frem til en løsning?

Svar #7
14. maj 2006 af Bjarkee (Slettet)

kan det passe at forspringet var på 48 m

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2006 af sebb (Slettet)

0#: er du søåååååååååå FAT SVAG... ha ha

Svar #9
14. maj 2006 af Bjarkee (Slettet)

#8: hvorfor skal du skrive sådan noget...det eneste jeg spurgte om var om 48 m forspring var rgenet rigtigt!!!!!

Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.