Matematik

Areal, banekurve

16. maj 2006 af Zir (Slettet)
HEj!

Prøv se her:

x= 3t^4
y= 21(t^3-t^5)

Banekurven afgrænser en punktmængde M, som har et areal.

- Beregn vha. stamfunktioner arealet

Skal jeg så ikke bestemme banekurvens ligning? Jeg får den bare til sådan noget underlig noget

Nogen der kan hjælpe mig?


TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af stumpL (Slettet)

kigger lige med, da jeg os godt kunne tænke mig at vide svaret...

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)

Arealet beregnes som Sxdy eller Sydx alt efter hvordan arealet ligger.

Hvis du skal bruge dx:
x= 3t^4
dx = 12t^3dt

etc.

Svar #3
16. maj 2006 af Zir (Slettet)

Så man regner bare areal ud fra enten x eller y?

Troede at man først skulle finde ligningen for banekurven, også derefter løse integralet af den ligning

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2006 af mathon

x= 3t^4
y= 21(t^3-t^5)

Banekurven afgrænser en punktmængde M, som har et areal.


i din opgavetekst fortæller du jo selv, hvad banekurven er. Den er på forhånd givet, hvorfor du ikke skal gøre dig bekymringer "om at finde den"....

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2006 af mathon

x= 3t^4
y= 21(t^3-t^5) ,

når du tegner ind i et sædvanligt ortonormalt K-system, ses, at kurven "danner en sløjfe" med "bund" i (0,0) og "bændelskæring" i (3,0).

Den ene halvdel af arealet ligger ovenfor x-aksen, den anden under.

Så 2*Sydx.........

Skriv et svar til: Areal, banekurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.