Matematik
Opg. med differentiable funktioner
16. maj 2006 af
LiquerEyes (Slettet)
Hej!
Jeg har en opgave, jeg ikke ved, hvordan jeg skal løse. Håber, at der er en, der har tid og lyst til at hjælpe mig. Opgaven lyder således:
Om de differentiable funktioner f og g oplyses, at f(1)=2, f'(1)=-3, g(1)=5 og g'(1)=½.
Bestem h'(1), når h(x)=f(x)*g(x).
Jeg ved at facit skal være -14???
Håber, at der er en, der kan hjælpe. På forhånd tak!
Jeg har en opgave, jeg ikke ved, hvordan jeg skal løse. Håber, at der er en, der har tid og lyst til at hjælpe mig. Opgaven lyder således:
Om de differentiable funktioner f og g oplyses, at f(1)=2, f'(1)=-3, g(1)=5 og g'(1)=½.
Bestem h'(1), når h(x)=f(x)*g(x).
Jeg ved at facit skal være -14???
Håber, at der er en, der kan hjælpe. På forhånd tak!
Svar #1
16. maj 2006 af Quasar (Slettet)
h(x) differentieres som produkt:
h'(x)=f(x)*g'(x)+f'(x)*g(x)
h'(1)=f(1)*g'(1)+f'(1)*g(1) <=>
h'(1)=2*0.5+(-3)*5 <=>
h'(1)=-14
h'(x)=f(x)*g'(x)+f'(x)*g(x)
h'(1)=f(1)*g'(1)+f'(1)*g(1) <=>
h'(1)=2*0.5+(-3)*5 <=>
h'(1)=-14
Svar #2
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)
Hvis du finder h'(x)ud fra h(x)=f(x)*g(x)er det ikke umuligt at få -14 :-)
Skriv et svar til: Opg. med differentiable funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
