Matematik

Bestem en ligning ud fra Parameterfremstilling

16. maj 2006 af fabbe (Slettet)
sidder med den her opgave:

En linje L er givet ved parameterfremstillingen
X = -2+2t
Y = 1+6t

Bestem en ligning for l.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af mathon

I: x=-2+2t
II: y= 1+6t

gang I: igennem med -3

III: -3x=6-6t
II: y= 1+6t

læg II og III sammen og........

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2006 af Quasar (Slettet)

Det er lettere at fremskaffe en normalvektor til linjen ved at bestemme tværvektoren til linjens retningsvektor:

r(l)=(2,6)

n(l)=(-6,2)

Og dernæst udnytte, at linjen gennemgår punktet (-2,1).

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2006 af mathon

kommentar til #2:

...når du skal beregne skalarproduktet mellem n(l)[-6,2] og [x+2,y-1]får du dobbelt så meget arbejde! Men din metode er ALMEN og kan bruges HVER gang, hvor min er mere SKØNSpræget.

Svar #4
16. maj 2006 af fabbe (Slettet)

cool tak

Svar #5
16. maj 2006 af fabbe (Slettet)

prøver lige igen, når jeg så lægger de to sammen får jeg

3x+y=5+12t

er det rigtigt? Jeg forstår ikke hvad jeg mere skal gøre i Quasar's udregning

Skriv et svar til: Bestem en ligning ud fra Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.