Matematik
hjælp til opgave 2.047 (A-niveau)
16. maj 2006 af
gæsten (Slettet)
opgaven er nr. 3 fra prøven med hjælpemidler fra august 2001.
opg.3:
I et koordinatsystem er givet et punkt Q(2,1,7) og en linie m.
Punktet P(7,2,1) ligger på m, og m har retningsvektor r= (3,2,-1)
- bestem gradtallet for den spidse vinkel mellem vektor PQ og linien m.
- bestem en ligning for den plan, der indeholder punktet Q og linien m.
- bestem afstanden fra punktet Q til linien m.
det er spørgsmål 2 som volder problemer. er der nogle der kan give nogle tips til hvordan man finder denne ligning? Jeg ved at ligningen for en plan i rummet er givet ved: a(x-xo)+b(y-yo)+c(z-zo)= 0, men hvordan finder jeg værdierne for de tal som skal indsættes i den?
opg.3:
I et koordinatsystem er givet et punkt Q(2,1,7) og en linie m.
Punktet P(7,2,1) ligger på m, og m har retningsvektor r= (3,2,-1)
- bestem gradtallet for den spidse vinkel mellem vektor PQ og linien m.
- bestem en ligning for den plan, der indeholder punktet Q og linien m.
- bestem afstanden fra punktet Q til linien m.
det er spørgsmål 2 som volder problemer. er der nogle der kan give nogle tips til hvordan man finder denne ligning? Jeg ved at ligningen for en plan i rummet er givet ved: a(x-xo)+b(y-yo)+c(z-zo)= 0, men hvordan finder jeg værdierne for de tal som skal indsættes i den?
Svar #1
16. maj 2006 af Quasar (Slettet)
Givet er to retningsvektorer for planen, hvorfor du ved at krydse disse kan få en normalvektor til planen.
Svar #2
16. maj 2006 af gæsten (Slettet)
er det så vektor PQ og r=(3,2,-1) som jeg skal krydse? i så fald hvilke skal krydses med den anden, fx: skal jeg sige PQxr eller rxPQ?
Svar #3
16. maj 2006 af Quasar (Slettet)
Rækkefølgen er ligegyldig - du får en normalvektor på begge måder.
Skriv et svar til: hjælp til opgave 2.047 (A-niveau)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
