Matematik
Hjælp til to opgaver om funktioner!
16. maj 2006 af
PeteM_speedy (Slettet)
Har brug for lidt hjælp til disse to opgaver:
1. Bestem den procentvise nedgang i antal enheder, når prisen forhøjes med 20%?
Hvor f(x) = 1195,9 * x^-0,84
2. Bestem x, så f(x) = 100?
Hvor f(x) = 1000 / (1 + 5*e^(-0,09*x))
Gerne forklaringer så jeg kan komme til at forstå det! :)
1. Bestem den procentvise nedgang i antal enheder, når prisen forhøjes med 20%?
Hvor f(x) = 1195,9 * x^-0,84
2. Bestem x, så f(x) = 100?
Hvor f(x) = 1000 / (1 + 5*e^(-0,09*x))
Gerne forklaringer så jeg kan komme til at forstå det! :)
Svar #2
16. maj 2006 af mathon
y=f(x)
y1=1195.9 * x^(-0.84)
y2=1195.9 *(1.2* x)^(-0.84), hvoraf
y2/y1=[1.2^(-0.84)*x^(-0.84)]/[x^(-0.84)]
y2/y1 =1.2^(-0.84).....hvorfra du selv finder den procentvise nedgang i antal enheder.
y1=1195.9 * x^(-0.84)
y2=1195.9 *(1.2* x)^(-0.84), hvoraf
y2/y1=[1.2^(-0.84)*x^(-0.84)]/[x^(-0.84)]
y2/y1 =1.2^(-0.84).....hvorfra du selv finder den procentvise nedgang i antal enheder.
Svar #3
16. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)
i 2. skal du jo bare sætte 100=1000 / (1 + 5*e^(-0,09*x))
da f(x)=100
da f(x)=100
Skriv et svar til: Hjælp til to opgaver om funktioner!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
