Matematik

Forbehold ved løsning af diff.ligninger

16. maj 2006 af Kraken (Slettet)
Har lige et spørgsmål angående forbeholdene ved løsning af differentialligninger.
Hvordan er det helt præcist, at man skal fastlægge hvilke y-værdier man vil løse ligningen indenfor og hvilken indflydelse får det valgte område på løsningsmetoden samt angivelsen af definitionsmængden til sidst?


Og lige en ting til angående prøven uden hjælpemidler. Hvordan finder man svaret i sidste spørgsmål i opgave 10 i sættet fra 2002: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf

Det første er nemt nok, idet der bare er tale om ensvinklede trekanter og skalafaktoren er 1,5.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af Anotte (Slettet)

du har en retvinklet trekant PCH brug sin-relationen til at beregne |PH|


Svar #2
16. maj 2006 af Kraken (Slettet)

Kan ikke lige se hvordan man kender værdier nok til at bruge sinus i en retvinklet trekant i det her tilfælde, samt hvor hensigstmæssigt det er i en prøve uden hjælpemidler såfremt det naturligvis ikke er en simpel vinkel (hvordan man så end skal finde den) der fremkommer.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2006 af Anotte (Slettet)

min fejl havde ikk lige læst hele opgaven, og havde slet ikk set det var uden hjælpemidler

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2006 af Anotte (Slettet)

kunne det tænkes den var 1,5 gang så lille som |DC| eller tænker jeg i helt forkerte baner?

Svar #5
16. maj 2006 af Kraken (Slettet)

Hmm har vist selv løst den sidste opgave. Da trekant ABP og PDC er ensviklede (kig på topvinkler) er skalafaktoren for disse to trekanter:

BA/DC = k = 6/4 = AP/PD

En følge heraf er at PD kan skrives:

PD = 4/6 * AP

Kigges der på trekant APH og ADC er de også ensvinklede og her er skalafaktoren:

k = DC/PH = 4/h

Deraf er forholdet mellem følgende sider:

AD/AP = (AP+PD)/AP = (AP+(4/6)*AP)/AP = AP(1+(4/6))/AP = 1+(4/6) = k = 4/h

højden bliver så: 10/6 = 4/h <-> h = 4*(6/10) = 24/10 = 2,4

Så højden er: h=2,4m, hvilket faktisk passer godt med størrelseforholdene på tegningen...cool

Skriv et svar til: Forbehold ved løsning af diff.ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.