Matematik

differentiere

17. maj 2006 af stumpL (Slettet)
hvordan vil I diff. denne:

f(x)=1+(1/x-1)

hvilken regl bruger I??

stamfunktionen af:

S1+(1/x-1)-(-x+4)dx

hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Mit bud er reglen der siger følgende:

(f+/-g)'(x)=f'(x)+/-g'(x) altså at man differentiere hvert led for sig:

f'(x)=(1)'+(1/x)'-(1)'=ln(x)

Kun et bud. Er ikke sikker!

Den anden opgave ved jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2006 af mathon

...jeg formoder, du mener f(x)=1+1/(x-1), hvor x er forskellig fra 1.

Hvis det er tilfældet,

S(1+1/(x-1))dx =

S1dx+S1/(x-1)dx=
S1dx+S1/(x-1)d(x-1)=

x+ln|x-1|+k .... med x forskellig fra 1.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2006 af mathon

kommentar til #2:

du skriver "differentiere" i begyndelsen men skriver
"S" længere nede,som vel betyder integralet. Så jeg måtte "skyde mig ind" på begrebsforvirringen!

Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.