Matematik
Løsning til dif. ligning
17. maj 2006 af
Gisen (Slettet)
Hvordan gør man rede for at f(x)=xe^x er løsning til differentialligningen dy/dx= y+e^x?
Altså jeg ved at når man differentierer e^x så gi'r det e^x, men hvad skal man ellers sige?
Altså jeg ved at når man differentierer e^x så gi'r det e^x, men hvad skal man ellers sige?
Svar #1
17. maj 2006 af Eva (Slettet)
Hey :)
du indsætter i ligningen
f´(x) = y + e^x
(x * e^x)' = x * e^x + e^x
1 * e^x + x * e^x = x * e^x + e^x
x * e^x + e^x = x * e^x + e^x
Da udsagnet er sandt er f(x) løsning til differentialligningen..
Mvh eva
du indsætter i ligningen
f´(x) = y + e^x
(x * e^x)' = x * e^x + e^x
1 * e^x + x * e^x = x * e^x + e^x
x * e^x + e^x = x * e^x + e^x
Da udsagnet er sandt er f(x) løsning til differentialligningen..
Mvh eva
Skriv et svar til: Løsning til dif. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
