Matematik

normalvektorer til planer

17. maj 2006 af Alima (Slettet)
xy-planen = (0,0,1)
xz-planen = (0,1,0)
zy -planen= (1,0,0)
osv.

Er dette korrekt?

2)
Hvordan finder man skæringspunkter mellem to kugler?
Planen og en kugle?
Ved skæring mellem en plan og en kugle fremkommer en cirkel, men hvordan finder man dennes ligning?

Håber at der kommer nogle hints.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Korrekt.

2) Det har du ikke brug for i gymnasiesammenhæng.
Desuden har en cirkel i rummet ikke en ligning. Det har en linje i rummet heller ikke.


Svar #2
17. maj 2006 af Alima (Slettet)

"
2)
Nej, det tænkte jeg nok. synes nemlig aldrig jeg er stødt på problemet, men derfor interesserede det mig stadig. Men skæringspunkterne mellem en plan og en kugle danner netop en cirkel, ikke sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2006 af Jeppedyret (Slettet)

#2 jo, og der står i min matematik bog hvordan man beregner den....
går ud fra, at det er standardbog?
sådan en brun satan...

Svar #4
17. maj 2006 af Alima (Slettet)

#3
Jeg er desværre ikke i besiddelse af sådan en brun satan.. hehe,,

Skriv et svar til: normalvektorer til planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.